Γερμανοί πολιτικοί προτείνουν πάταξη των μεταναστών που στέλνουν δισεκατομμύρια στις πατρίδες τους

Μichael Ρrοbst, Αssociated Ρress
Freepen.gr - Κάθε χρόνο, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες μεταφέρουν δισεκατομμύρια ευρώ από τη Γερμανία σε μέλη των οικογενειών τους στις χώρες καταγωγής τους, με την Bundesbank να εκτιμά ότι το ποσό αυτό ανέρχεται σε τουλάχιστον 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, αναφέρει το REMIX.

Τώρα, ορισμένα γερμανικά πολιτικά κόμματα θέλουν να πατάξουν αυτή την εξέλιξη, με το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) να επιδιώκει να "μηδενίσει τη μετανάστευση λόγω φτώχειας" με περιορισμούς στις πληρωμές σε μετρητά και στις κοινωνικές παροχές.

Ορισμένα από τα χρήματα που αποστέλλονται στο εξωτερικό κερδίζονται από την εργασία, αλλά ένα σημαντικό ποσό είναι πιθανότατα από τις πληρωμές κοινωνικής πρόνοιας που μεταφέρονται στους μετανάστες, οι οποίοι στη συνέχεια τα στέλνουν εκτός της χώρας για να στηρίξουν τις οικογένειές τους σε όλο τον κόσμο. Δεδομένου πως πολλά από αυτά τα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας διανέμονται σε μετρητά, δεν υπάρχει μεγάλη εποπτεία για το πώς χρησιμοποιούνται και μεταφέρονται αυτά τα χρήματα από τους μετανάστες.

Αυτοί οι αλλοδαποί έχουν σημαντικό κίνητρο να στέλνουν αυτά τα χρήματα στο εξωτερικό, όπου λόγω των συναλλαγματικών ισοτιμιών και του διαφορετικού βιοτικού επιπέδου, το ευρώ μπορεί να πάει πολύ πιο μακριά από ό,τι στη Γερμανία. Ωστόσο, αυτές οι πληρωμές κοινωνικής πρόνοιας δε σχεδιάστηκαν ποτέ για να αποστέλλονται στο εξωτερικό και προορίζονται για να παρέχουν την απαραίτητη στήριξη στους μετανάστες εντός της Γερμανίας.

Η συζήτηση σχετικά με αυτά τα εμβάσματα αυξάνεται συνεχώς, με τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της μετανάστευσης να προσπαθούν να σταματήσουν τις προσπάθειες για την εκταμίευση της κοινωνικής πρόνοιας μέσω ηλεκτρονικών καρτών αντί για μετρητά. Υπάρχει επίγνωση ότι αν οι μετανάστες σταματήσουν να λαμβάνουν αυτά τα χρήματα σε μετρητά, μπορεί να λειτουργήσουν ακόμη και ως κίνητρο για να εγκαταλείψουν τη χώρα. Όχι μόνο τα εμβάσματα σε μετρητά θα γίνουν πολύ πιο δύσκολα, αλλά και οι πόρνες, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ θα μπορούσαν επίσης να αντιμετωπίσουν περιορισμούς.

Ωστόσο, τα λεγόμενα ελαττώματα, όπως το αλκοόλ και τα τσιγάρα, μπορεί να εξακολουθούν να διατίθενται ελεύθερα με τις νέες τραπεζικές κάρτες για τους μετανάστες, με την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) να εργάζεται για τη θέσπιση περιορισμών σε ορισμένα προϊόντα.

"Η κατεστημένη πολιτική παραπλανά για άλλη μια φορά το γερμανικό κοινό. Στόχος όλων των μεταρρυθμίσεων των παροχών για τους αιτούντες άσυλο πρέπει να είναι να μηδενιστεί η μετανάστευση φτώχειας προς τη Γερμανία. Για να επιτευχθεί αυτό, όλα τα ψευδή κίνητρα πρέπει να εξαλειφθούν αμέσως. Αυτό δεν είναι εφικτό με μια κάρτα πληρωμών για αιτούντες άσυλο που συνεχίζει να παρέχει παροχές σε μετρητά και δεν αποκλείει καν πράγματα όπως το αλκοόλ ή τα τσιγάρα", δήλωσε ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του AfD, René Springer.

"Χρειαζόμαστε μια αυστηρή αρχή παροχών σε είδος για τους αιτούντες άσυλο - ψωμί, κρεβάτι και σαπούνι. Δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα περισσότερο. Μόνο τότε μπορούμε πραγματικά να υποθέσουμε ότι οι άνθρωποι που ζητούν άσυλο εδώ αναζητούν πραγματικά προστασία. Το άσυλο προορίζεται μόνο γι' αυτόν τον σκοπό και όχι ως πύλη πρόσβασης σε γερμανικές κοινωνικές παροχές", συνέχισε.

Δεν είναι μόνο το AfD που εργάζεται για την κατάργηση των παροχών σε χρήμα. Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Christian Dürr δήλωσε πως αυτές οι παροχές σε μετρητά ήταν ένας "πραγματικός παράγοντας έλξης. Πολλά χρήματα εστάλησαν στη συνέχεια στο σπίτι. Δεν το θέλουμε αυτό".

Ωστόσο, άλλοι πολιτικοί υπέρ των μεταναστών, όπως ο Erik Marquardt του κόμματος των Πρασίνων, υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες που στέλνουν αυτά τα φορολογικά χρήματα στην πατρίδα τους είναι στην πραγματικότητα κάτι καλό, λέγοντας πως πρόκειται για ένα "σημαντικό μέρος της αναπτυξιακής συνεργασίας". Το επιχείρημα είναι ότι αυτοί οι μετανάστες βοηθούν τις οικογένειές τους να βγουν από τη φτώχεια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail