Το Πεντάγωνο προειδοποιεί για άμεση σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ

pixabay / 12019
Freepen.gr - Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν προειδοποίησε τα ανατολικά μέλη του ΝΑΤΟ να προετοιμαστούν για να πολεμήσουν τη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι η Μόσχα "δε θα σταματήσει" αν νικήσει τις δυνάμεις του Κιέβου.

Μιλώντας στην ακρόαση της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων την Πέμπτη, ο Όστιν κάλεσε για άλλη μια φορά τους νομοθέτες να εγκρίνουν πρόσθετη χρηματοδότηση για την πολεμική προσπάθεια του Κιέβου, ζωγραφίζοντας μια ζοφερή εικόνα για τους συμμάχους του ΝΑΤΟ.

"Αν είστε κράτος της Βαλτικής, ανησυχείτε πραγματικά για το αν είστε ο επόμενος... Και, ειλικρινά, αν πέσει η Ουκρανία, πιστεύω πραγματικά πως το ΝΑΤΟ θα βρεθεί σε μάχη με τη Ρωσία", δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου.

Ο Όστιν συνέχισε υποστηρίζοντας ότι "άλλοι αυτοκράτορες σε όλο τον κόσμο θα το δουν αυτό και θα ενθαρρυνθούν από το γεγονός πως αυτό συνέβη και αποτύχαμε να υποστηρίξουμε μια δημοκρατία".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail