Η ηγεμονία της Δύσης φτάνει στο τέλος της, η νέα τάξη πραγμάτων διαμορφώνεται - Όρμπαν

ΑΡ Photo/Denes Εrdos
Freepen.gr - Η ηγεμονία της Δύσης έχει φτάσει στο τέλος της και ο σχηματισμός μιας νέας παγκόσμιας τάξης βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης των Ούγγρων πρεσβευτών στο υπουργείο Εξωτερικών της Βουδαπέστης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Όρμπαν, Μπερτάλαν Χαβάσι, ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης σημείωσε ότι "η ηγεμονία της Δύσης έχει φτάσει στο τέλος της και κανείς δεν το αμφισβητεί πλέον αυτό". "Μια νέα τάξη πραγμάτων γεννιέται και η κατάσταση πρέπει να αξιολογείται και να αναλύεται συνεχώς", προειδοποίησε τους Ούγγρους πρεσβευτές που εκπροσωπούν τη χώρα σε έθνη σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου, ο πρωθυπουργός σημείωσε τις προσπάθειες ορισμένων πολιτικών δυνάμεων να διασπάσουν την παγκόσμια οικονομία "σε γεωπολιτικά μπλοκ" και να ασκήσουν πίεση στις χώρες που έχουν κυρίαρχη στάση στο θέμα, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας. "Υπάρχει πολύ μικρό περιθώριο ελιγμών εντός ενός μπλοκ, επομένως είναι προς το συμφέρον της Ουγγαρίας να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ [και ταυτόχρονα] χωρίς να αποτελεί μέρος ενός μπλοκ. Για τον λόγο αυτό, θα επιδιώξουμε να ενισχύσουμε τις συμμαχίες μας με άλλες κυρίαρχες χώρες", ανέφερε ο Havasi τον Όρμπαν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail