Το γερμανοαμερικανικό σόου κλόουν για το στρατηγικό βάθος

Φωτογραφία: Public domain
Το έπος των Four Stooges με τους αξιωματικούς της Bundeswehr που σχεδίαζαν να ανατινάξουν τη γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία με πυραύλους Taurus και να τη γλιτώσουν είναι ένα δώρο που συνεχίζει να δίνει.

Pepe Escobar - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο πρόεδρος Πούτιν, στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στον Ντμίτρι Κισέλεφ για το Russia 1/RIA Novosti, δεν παρέλειψε να το θίξει:

"Φαντασιώνονται, ενθαρρύνουν τον εαυτό τους, πρώτα απ' όλα. Δεύτερον, προσπαθούν να μας εκφοβίσουν. Όσον αφορά την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, εκεί υπάρχουν συνταγματικά προβλήματα. Σωστά λένε: αν αυτοί οι Ταύροι χτυπήσουν αυτό το τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας, το οποίο, φυσικά, ακόμη και σύμφωνα με τις αντιλήψεις τους, είναι ρωσικό έδαφος, αυτό αποτελεί παραβίαση του συντάγματος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας".
Κι όμως το πράγμα γίνεται όλο και πιο περίεργο.

Όταν το RT δημοσίευσε την απομαγνητοφώνηση της διαρροής του Taurus, όλοι μπόρεσαν να ακούσουν τον ταξίαρχο Frank Gräfe - επικεφαλής επιχειρήσεων της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας - να μιλάει με τον αντισυνταγματάρχη Fenske από τις Αεροπορικές Επιχειρήσεις της Γερμανικής Διαστημικής Διοίκησης για το σχέδιο ανάπτυξης των συστημάτων Taurus στην Ουκρανία.

Ένα βασικό σημείο είναι πως κατά τη διάρκεια της πλοκής, οι δύο αυτοί αναφέρουν ότι τα σχέδια είχαν ήδη συζητηθεί "πριν από τέσσερις μήνες" με τον "Schneider", τον διάδοχο του "Wilsbach".

Λοιπόν, αυτά είναι γερμανικά ονόματα, φυσικά. Έτσι, δεν πέρασε από το μυαλό κανενός ότι ο (Kevin) Schneider και ο (Kenneth) Wilsbach θα μπορούσαν αντ' αυτού να είναι... Αμερικανοί.

Ωστόσο, αυτό προκάλεσε τα φρύδια του Γερμανού ερευνητή δημοσιογράφου Dirk Pohlmann - τον οποίο είχα τη χαρά να γνωρίσω στο Βερολίνο πριν από χρόνια - και του συναδέλφου του ερευνητή Tobias Augenbraun.

Διαπίστωσαν ότι τα ονόματα που ακούγονταν στα γερμανικά όντως ταυτοποιούσαν Αμερικανούς. Και όχι μόνο αυτό: δεν ήταν άλλοι από τον πρώην και τον νυν διοικητή των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων του Ειρηνικού.

Το στοιχείο των Τεσσάρων (στην πραγματικότητα Έξι) Στούτζες παίρνει μια επιπλέον ώθηση όταν διαπιστώνεται πως ο καγκελάριος του Λουκάνικου του Ήπατος Σολτς και ο υπουργός του για την Totalenkrieg Πιστόριους έμαθαν για το σχέδιο του Taurus όχι λιγότερο από τέσσερις μήνες αργότερα.

Έτσι, εδώ προφανώς έχουμε μια ξεκάθαρη περίπτωση κορυφαίων Γερμανών στρατιωτικών αξιωματικών που έλαβαν άμεσες εντολές σχετικά με μια επίθεση στην Κριμαία - μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας - απευθείας από Αμερικανούς αξιωματικούς των Αεροπορικών Δυνάμεων του Ειρηνικού.

Αυτό από μόνο του ανοίγει τον φάκελο σε ένα μεγάλο φάσμα που κυμαίνεται από εθνική προδοσία (κατά της Γερμανίας) έως casus belli (από την άποψη της Ρωσίας).

Φυσικά τίποτα από αυτά δε συζητείται στα γερμανικά κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

Εξάλλου, το μόνο πράγμα που φαίνεται να ενοχλεί τον ταξίαρχο Gräfe είναι ότι τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης μπορεί να αρχίσουν να ψάχνουν σοβαρά τις μεθόδους των πολλαπλών ανδρείκελων της Bundeswehr.

Οι μόνοι που έκαναν πραγματικά σωστή έρευνα ήταν ο Pohlmann και ο Augenbaun.

Θα ήταν υπερβολικό να περιμένει κανείς από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης τύπου "Bild" να αναλύσουν ποια θα ήταν η ρωσική απάντηση στα κόλπα των Πολλαπλών Στούτζων κατά της Κριμαίας: ένα καταστροφικό αντίποινο κατά των περιουσιακών στοιχείων του Βερολίνου.

Κάνει τόσο κρύο στην Αλάσκα

Κατά τη διάρκεια της χαρούμενης συζήτησης της Bundeswehr αναφέρεται ένα ακόμη "σχέδιο":

"Nee, nee. Ich mein wegen der anderen Sache". ("Όχι, όχι. Εγώ εννοώ την άλλη υπόθεση.") Στη συνέχεια: "Ähm ... meinst du Alaska jetzt?" ("Αμ, εννοείς την Αλάσκα τώρα;")

Όλα γίνονται πιο ζουμερά όταν γίνεται γνωστό ότι ο αξιωματικός του Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Γερμανικής Διαστημικής Διοίκησης Florstedt θα συναντήσει κανέναν άλλον εκτός από τον Schneider την επόμενη Τρίτη, 19 Μαρτίου, στην Αλάσκα.

Και ο Gräfe θα πρέπει επίσης "να επιστρέψει στην Αλάσκα" για να εξηγήσει τα πάντα από την αρχή στον Schneider, καθώς είναι "νέος" στη θέση.

Το ερώτημα λοιπόν είναι: Γιατί στην Αλάσκα;

Εισάγετε το αμερικανικό παιχνίδι σκιών για πολλές "δραστηριότητες" στην Αλάσκα - οι οποίες τυχαίνει να μην αφορούν κανέναν άλλο από την Κίνα.

Και υπάρχει και κάτι ακόμη: κατά τη διάρκεια της συζήτησης εμφανίζεται επίσης ένα ακόμη "σχέδιο" ("Auftrag", που σημαίνει "αποστολή"), το οποίο φέρει μια όχι σαφώς κατανοητή κωδική ονομασία που ακούγεται σαν "Kumalatra".

Αυτό που μας λένε όλα αυτά είναι πως η διοίκηση του Crash Test Dummy στον Λευκό Οίκο, η CIA και το Πεντάγωνο φαίνεται να ποντάρουν, σε απόγνωση, στον Ολικό Πόλεμο στο μαύρο έδαφος της Νοβοροσίας.

Και τώρα το λένε φωναχτά, χωρίς παιχνίδια με σκιές, και μάλιστα απευθείας από τον επικεφαλής της CIA, τον Γουίλιαμ Μπερνς, ο οποίος προφανώς είναι άσχετος με τη μυστικότητα.

Αυτά είπε ο Μπερνς στα μέλη της Επιτροπής Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα:

"Νομίζω πως χωρίς συμπληρωματική βοήθεια το 2024, θα δείτε περισσότερες Avdeevkas, και αυτό -όπως μου φαίνεται- θα ήταν ένα τεράστιο και ιστορικό λάθος για τις Ηνωμένες Πολιτείες".

Αυτό διευκρινίζει πόσο πολύ το τραύμα της Αβντέεβκα έχει εντυπωθεί στην ψυχοσύνθεση του αμερικανικού μηχανισμού πληροφοριών.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα: "Με συμπληρωματική βοήθεια, η Ουκρανία μπορεί να κρατήσει τα νώτα της στις γραμμές του μετώπου μέχρι το 2024 και στις αρχές του 2025. Η Ουκρανία μπορεί να συνεχίσει να προκαλεί κόστος κατά της Ρωσίας, όχι μόνο με πλήγματα βαθιάς διείσδυσης στην Κριμαία, αλλά και κατά του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας".

Ορίστε: Η Κριμαία ξανά από την αρχή.

Ο Μπερνς πιστεύει πραγματικά ότι το τεράστιο νέο πακέτο "βοήθειας" ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πρέπει να εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο θα επιτρέψει στο Κίεβο να ξεκινήσει μια "επίθεση" μέχρι το τέλος του 2024.

Το μόνο που έχει δίκιο είναι ότι αν δεν υπάρξει νέο πακέτο, θα υπάρξουν "σημαντικές εδαφικές απώλειες για την Ουκρανία φέτος".

Ο Μπερνς μπορεί να μην είναι ο πιο έξυπνος γλόμπος στο δωμάτιο των πληροφοριών. Πριν από πολύ καιρό ήταν διπλωμάτης/στέλεχος της CIA στη Μόσχα και φαίνεται ότι δεν έμαθε τίποτα.

Εκτός από το να αφήνει γάτες και γατάκια πολλά από το σακί. Δεν πρόκειται μόνο για την επίθεση στην Κριμαία. Αυτό διαβάζεται με εξαιρετική χαρά στο Πεκίνο:

"Οι ΗΠΑ παρέχουν βοήθεια στην Ουκρανία εν μέρει επειδή τέτοιες δραστηριότητες βοηθούν στον περιορισμό της Κίνας".

Ο Μπερνς έβγαλε τη γάτα από τη σακούλα κερδίζοντας το Όσκαρ όταν είπε πως "αν φανεί ότι απομακρυνόμαστε από την υποστήριξη προς την Ουκρανία, αυτό όχι μόνο θα τροφοδοτήσει αμφιβολίες μεταξύ των συμμάχων και των εταίρων μας στον Ινδο-Ειρηνικό- θα υποδαυλίσει τις φιλοδοξίες της κινεζικής ηγεσίας σε ενδεχόμενα που κυμαίνονται από την Ταϊβάν μέχρι τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας".

Ο ανεκτίμητος Αντρέι Μαρτιάνοφ συνόψισε τέλεια την εκπληκτική ανικανότητα, διανθισμένη με κακόγουστο εξαιρετισμό, που διαπερνά αυτή την ερμηνεία του Μπερνς.

Υπάρχουν πράγματα "που δεν μπορούν να κατανοήσουν λόγω του χαμηλού μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου. Αυτό είναι ένα νέο παράδειγμα γι' αυτούς - όλοι τους είναι "απόφοιτοι" της σχολής των στρατηγικών "σπουδών" του "χτυπάμε τα σκατά από ανυπεράσπιστα έθνη", και με το επίπεδο της οικονομικής "επιστήμης" στη Δύση δεν μπορούν να κατανοήσουν πώς εκτυλίσσονται όλα αυτά".

Έτσι, αυτό που μένει είναι ο πανικός, όπως τον εξέφρασε ο Μπερνς στη Γερουσία, αναμεμειγμένος με την ανικανότητα κατανόησης μιας "διαφορετικής πολεμικής κουλτούρας", όπως η ρωσική: "Απλώς δεν έχουν σημεία αναφοράς".

Και παρόλα αυτά επιλέγουν τον πόλεμο, όπως αριστοτεχνικά αναλύει ο Rostislav Ishchenko.

Ακόμα και όταν το φεστιβάλ ακρωνυμίων της CIA και άλλων 17 αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών κατέληξε στο συμπέρασμα, σε μια έκθεση που παρουσιάστηκε στο Κογκρέσο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ότι η Ρωσία επιδιώκει "σχεδόν σίγουρα" να αποφύγει μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση με το ΝΑΤΟ και θα βαθμονομήσει τις πολιτικές της ώστε να αποφύγει έναν παγκόσμιο πόλεμο.

Εξάλλου, η Αυτοκρατορία του Χάους έχει να κάνει με τους Αιώνιους Πολέμους. Και είμαστε όλοι στη μέση μιας υπόθεσης " do or die ". Η Αυτοκρατορία απλά δεν μπορεί να αντέξει τον κοσμικό εξευτελισμό του ΝΑΤΟ στη Νοβοροσία.

Ακόμα κάθε "σχέδιο" - τύπου Ταύρου στην Κριμαία - είναι μια μπλόφα. Η Ρωσία γνωρίζει τη μία μπλόφα μετά την άλλη. Τα δυτικά χαρτιά είναι τώρα όλα στο τραπέζι. Το μόνο ερώτημα είναι πότε και πόσο γρήγορα η Ρωσία θα ανακαλέσει την μπλόφα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail