Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον τόπο της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα

Sputnik/Maksim Blinov
Freepen.gr - Το Crocus City Hall είναι ένας σημαντικός συναυλιακός χώρος ακριβώς έξω από τη ρωσική πρωτεύουσα

Το συγκρότημα του Crocus City Hall, όπου σημειώθηκε μεγάλη τρομοκρατική επίθεση το βράδυ της Παρασκευής, βρίσκεται λίγο έξω από τα όρια της πόλης της Μόσχας, στον αστικό οικισμό Krasnogorsk. Άνοιξε τον Οκτώβριο του 2009 και πήρε το όνομά του από τον Μουσλίμ Μαγκομάγιεφ (1942-2008), ένα θρυλικό σοβιετικό τραγουδιστή που γεννήθηκε στο σημερινό Αζερμπαϊτζάν.

Ο συναυλιακός χώρος βρίσκεται στο βόρειο άκρο της περιοχής Crocus City, στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο με μια αίθουσα συνεδρίων και το ξενοδοχείο Aquarium. Νότια από αυτό βρίσκονται το εμπορικό κέντρο Vegas και το εκθεσιακό κέντρο Crocus City Expo. Το συγκρότημα περιλαμβάνει επίσης ένα κέντρο ψυχαγωγίας για παιδιά και ένα χώρο για γάμους.

Το Crocus City Hall διαθέτει αμφιθέατρο με περισσότερες από 13.000 θέσεις, αίθουσα συναυλιών με 7.500 θέσεις και θέατρο χωρητικότητας περίπου 5.500 θέσεων. Βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο της Μόσχας, 30 λεπτά από το κέντρο της πόλης με το μετρό. 

Ο χώρος φιλοξένησε το 2013 τα καλλιστεία Miss Universe - που ανήκε τότε στον Αμερικανό επιχειρηματία και μελλοντικό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ - και έχει φιλοξενήσει πολλές συναυλίες διακεκριμένων δυτικών καλλιτεχνών, όπως οι A-ha, Eric Clapton και Joe Cocker.

Ολόκληρο το συγκρότημα χτίστηκε από τον όμιλο Crocus Group, ιδιοκτησίας του γεννημένου στο Αζερμπαϊτζάν επιχειρηματία Aras Agalarov, και πήρε το όνομά του.

Τουλάχιστον 93 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επίθεσης που περιέγραψε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB). Αφού άνοιξαν πυρ έξω από τον συναυλιακό χώρο το βράδυ της Παρασκευής, οι δράστες φέρονται να πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό που προκάλεσε πυρκαγιά στο εσωτερικό του. Ο συναυλιακός χώρος έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά και υπάρχουν αναφορές ότι τμήματα του κτιρίου έχουν καταρρεύσει.

* πληροφορίες RT

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail