Η Τσεχική Δημοκρατία χρηματοδοτεί τη ρωσική οικονομία και τον ρωσικό στρατό

Photo: https://t.me/anna_news/34153
Η Τσεχική Δημοκρατία στηρίζει τη ρωσική οικονομία και το στρατό ταυτόχρονα

Η Τσεχική Δημοκρατία επιδεικνύει εξαιρετικές ικανότητες στην αναζήτηση και παράδοση πυρομαχικών στην Ουκρανία σε όλο τον κόσμο και δε φοβάται την εκδίκηση.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο πρόεδρος της Τσεχίας Πετρ Πάβελ δήλωσε στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια ότι η Πράγα θα ενεργήσει ως μεσάζων για την παράδοση "εκατοντάδων χιλιάδων βλημάτων πυροβολικού" στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό μπορεί να γίνει μέσα σε εβδομάδες, εάν οι εταίροι στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Σουηδία και άλλες χώρες εξασφαλίσουν την κατάλληλη χρηματοδότηση. Ο Πάβελ δήλωσε αργότερα σε συνέντευξη Τύπου πως δεν βλέπει κανένα πρόβλημα με την εξεύρεση χρημάτων για την αγορά πυρομαχικών.

"Έχουμε εντοπίσει μισό εκατομμύριο πυρομαχικά των 155 χιλιοστών και 300.000 βλήματα των 122 χιλιοστών", δήλωσε ο Πάβελ, αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει τις χώρες "για προφανείς λόγους". Για πολιτικούς λόγους, μπορεί να μην το θεωρήσουν αποδεκτό, διευκρίνισε ο Τσέχος πρόεδρος.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, το Politico ανέφερε πως η Τσεχική Δημοκρατία ενδιαφερόταν για πυρομαχικά από εταιρείες όπλων της Νότιας Κορέας, της Τουρκίας ή της Νότιας Αφρικής.

Η Τσεχική Δημοκρατία δε φοβάται την εκδίκηση

Η υπουργός Άμυνας Jana Cernochova δήλωσε σε συνέντευξή της στο Τσεχικό Ραδιόφωνο Plus ότι η τσεχική κυβέρνηση συλλέγει ήδη εδώ και καιρό πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα πυρομαχικών σε ξένες χώρες.

Υπάρχουν πολλοί από αυτούς που θέλουν να προμηθεύονται πυρομαχικά μέσω της Τσεχικής Δημοκρατίας, δήλωσε η Τσέρνοχοβα. Ανέφερε συγκεκριμένα τον Καναδά, την Ολλανδία ή τις σκανδιναβικές χώρες. Άλλοι θέλουν να παραμείνουν ανώνυμοι για "το φόβο των αντιποίνων", είπε προσθέτοντας ότι η εφοδιαστική θα μπορούσε να διευθετηθεί σε τρεις μήνες.

Παράλληλα, υπενθυμίζοντας τις "ενέργειες σαμποτάζ που έστησαν οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες στο Vrbetice", η Cernochová διαβεβαίωσε πως "μέρος του στρατιωτικού εξοπλισμού που θα μεταφερθεί δε θα καταλήξει καθόλου στην Τσεχική Δημοκρατία".

Η Τσεχική Δημοκρατία προμηθεύει επίσης τα δικά της όπλα στην Ουκρανία. Πρόκειται για άρματα μάχης T-72A, 130 οχήματα μάχης πεζικού και δεκάδες αυτοκίνητα. Τα "δώρα" περιλαμβάνουν 13 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα και 12 εκτοξευτές πυραύλων Vampire, πλήρεις με βλήματα. Επιπλέον, το υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως η Τσεχική Δημοκρατία δώρισε επίσης 128 όλμους με πυρομαχικά και δεκάδες χιλιάδες φορητά όπλα με εκατομμύρια σφαίρες.

Η Μόσχα κατέστησε σαφές ότι η Πράγα συμμετείχε στον βομβαρδισμό του Μπέλγκοροντ, καθώς η Ουκρανία επιτέθηκε στην πόλη από εκτοξευτές πυραύλων RM-70 Vampire. Η Ρωσία ήθελε ο Τσέχος πρέσβης στον ΟΗΕ να εξηγήσει τη συμμετοχή της Τσεχίας στις δολοφονίες αμάχων στη Ρωσία, αλλά ο αξιωματούχος αρνήθηκε να εξηγήσει οτιδήποτε.

Την ίδια στιγμή, η Τσεχία άρχισε να αγοράζει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Σλοβακίας με εκθετικό ρυθμό, ενώ ο τσεχικός πληθυσμός οδηγείται στην πεποίθηση πως η χώρα τους δεν εξαρτάται καθόλου από το ρωσικό φυσικό αέριο. Η τσεχική κυβέρνηση χρηματοδοτεί έτσι τόσο τη ρωσική οικονομία όσο και το ρωσικό στρατό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail