Η Φρανκφούρτη είναι η πρώτη γερμανική πόλη που στολίζει για το ραμαζάνι

Freepen.gr - Η Φρανκφούρτη έγινε η πρώτη γερμανική πόλη που εγκατέστησε εορταστικό φωτισμό για να τιμήσει τον ισλαμικό ιερό μήνα του ραμαζανιού, γράφει η REMIX.

Οι εργολάβοι του δήμου έχουν στήσει τον φωτισμό από το πρωί της Δευτέρας, με γερανούς να χρησιμοποιούνται για την ανέγερση των γραμμάτων, των αστεριών, της ημισελήνου και των φαναριών, ενόψει της μουσουλμανικής εκδήλωσης που αρχίζει στις 10 Μαρτίου.

"Με τον στολισμό κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού, η πόλη της Φρανκφούρτης στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα στους μουσουλμάνους και εκτιμά τους ανθρώπους μουσουλμανικής πίστης σε αυτή την πόλη", έγραψε το κυβερνών γερμανικό κόμμα των Πρασίνων σε αίτηση προς το δημοτικό συμβούλιο πέρυσι.

"Είναι φώτα συντροφικότητας, κατά των επιφυλάξεων, κατά των διακρίσεων, κατά του αντιμουσουλμανικού ρατσισμού, αλλά και κατά του αντισημιτισμού", δήλωσε η δήμαρχος της Φρανκφούρτης Nargess Eskandari-Grünberg, του ίδιου κόμματος.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί εκείνη του Λονδίνου, το οποίο εγκαθίδρυσε για πρώτη φορά πέρυσι τους δικούς του εορτασμούς για το ραμαζάνι στο Piccadilly Circus υπό τον μουσουλμάνο Εργατικό δήμαρχο Sadiq Khan.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, τα φώτα θα κρεμαστούν σε πέντε χαλύβδινα καλώδια πάνω από τον πεζόδρομο της πόλης και θα κοστίσουν περίπου 100.000 ευρώ.

Υπολογίζεται ότι περίπου 150.000 μουσουλμάνοι ζουν σήμερα στη γερμανική πόλη - που αποτελούν σχεδόν το 15% του συνολικού πληθυσμού της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail