Πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών: Τα νέα πυρηνικά όπλα δίνουν στη Ρωσία υπεροχή έναντι των ΗΠΑ

ukrinform.net
Freepen.gr - Η Ρωσία έχει επιτύχει αδιαμφισβήτητη πυρηνική υπεροχή έναντι των ΗΠΑ μέσω νέων στρατηγικών όπλων, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών και πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ Scott Ritter σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Danny Haiphon.

"Οι Ρώσοι έχουν κατασκευάσει τα καλύτερα στρατηγικά πυρηνικά όπλα στον κόσμο. <...> Αυτή την στιγμή, οι Ρώσοι, χωρίς αμφιβολία, έχουν πυρηνική υπεροχή έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών", δήλωσε ο Αμερικανός αναλυτής.

Κατά την άποψη του Ρίτερ, η Δύση έκανε ένα μοιραίο λάθος πιέζοντας τη Ρωσία να αναπτύξει ενεργά τόσο το πυρηνικό της οπλοστάσιο όσο και τις συμβατικές της δυνάμεις. Ένας ανανεωμένος και σκληραγωγημένος στη μάχη ρωσικός στρατός θα είχε πλεονέκτημα έναντι των δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε περίπτωση μιας πλήρους κλίμακας πυρηνικής σύγκρουσης, πρόσθεσε. 

"Νομίζω ότι εμείς (οι ΗΠΑ) πρέπει να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τα στρατηγικά πυρηνικά όπλα", πρότεινε ο πρώην επιθεωρητής του ΟΗΕ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail