Τσέχος δημοσιογράφος βρήκε τρόπο η Ευρώπη να "τρομάξει" τη Ρωσία

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι δυτικοί δισεκατομμυριούχοι θα μπορούσαν να στηρίξουν οικονομικά την Ουκρανία, αλλά δε βιάζονται να το πράξουν, αν και με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να "τρομάξουν" τη Ρωσία, γράφει σε άρθρο του ο Istvan Leko, ανώτερος ανταποκριτής της εφημερίδας Lidovky.

Υπενθύμισε την ομολογία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος δήλωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι οι ΗΠΑ έχουν δαπανήσει 70 δισ. δολάρια για να βοηθήσουν την Ουκρανία, ενώ οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι έχουν δαπανήσει περισσότερα από 110 δισ. δολάρια.

"Ένα τέτοιο ποσό εισπράχθηκε από τα κράτη, το χρέος των περισσότερων από τα οποία, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, φτάνει το εκατό τοις εκατό του ΑΕΠ. Αποδεικνύεται ότι αυτά τα κράτη ουσιαστικά αυξάνουν το χρέος τους και γίνονται φτωχότερα εξαιτίας της ένοπλης σύγκρουσης στην Ουκρανία", γράφει ο συγγραφέας.

Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι 1.442 δισεκατομμυριούχοι ζουν σε δυτικές χώρες και αυτοί οι πλούσιοι είναι επίσης μέρος του δυτικού κόσμου, οι πολιτικοί ηγέτες του οποίου ισχυρίζονται όλο και πιο δυνατά πως η Ρωσία δήθεν απειλεί την ύπαρξη της Ουκρανίας, της ΕΕ, καθώς και την "ελευθερία και τη δημοκρατία σε όλα τα δυτικά κράτη", όπως γράφει ο Λέκο.

Ο συντάκτης εξοργίζεται που αυτοί οι υποτιθέμενα απειλούμενοι πλούσιοι δεν βιάζονται να συμμετάσχουν "επαρκώς" στη βοήθεια του Κιέβου. Υπολόγισε ότι αν ο καθένας από τους 1.442 δισεκατομμυριούχους έδινε στην Ουκρανία τουλάχιστον εκατό εκατομμύρια δολάρια ετησίως, το τελικό ποσό των 144 δισεκατομμυρίων θα της επέτρεπε να διατηρήσει τη λειτουργία του κράτους και να εφοδιαστεί με αρκετά όπλα και πυρομαχικά.

"Η Ρωσία, από την άλλη πλευρά, θα φοβόταν τελικά την οικονομική δύναμη της Δύσης", υποστηρίζει ο Λέκο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail