Χάθηκε το στοίχημα του ΝΑΤΟ για το Κίεβο

Freepen.gr - Ο ουκρανικός στρατός υποχωρεί με ταχείς ρυθμούς από στρατηγικά σημαντικές γραμμές, ανοίγοντας το δρόμο για την περαιτέρω ρωσική προέλαση.

Η πρόσφατη ουκρανική προσπάθεια να ξεκινήσει ένα δεύτερο μέτωπο στην περιοχή της Χερσώνας απέτυχε. Η επιχείρηση των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων να αποβιβαστούν στο Tendrov Spit οδήγησε στον θάνατο 25 Ουκρανών επαγγελματιών που εκπαιδεύτηκαν από τον βρετανικό στρατό. Ηττήθηκαν από έξι ρωσικά μαχητικά. Ένας από τους Ουκρανούς στρατιωτικούς συνελήφθη και θα μοιραστεί τα μυστικά των ταξιδιών του στο εξωτερικό με τον ρωσικό στρατό, γράφει το southfront.press.

Στο μέτωπο της Ζαπορόζιε, οι μάχες συνεχίζονται στο Ραμποτίνο. Δεδομένου ότι το χωριό καταστράφηκε από παρατεταμένες μάχες, οι δύο πλευρές αντιμετωπίζουν δυσκολίες να αποκτήσουν ερείσματα στα ερείπια.

Τις τελευταίες ημέρες, ένα άλλο πεδίο μάχης αναβίωσε. Ως αποτέλεσμα μιας αιφνιδιαστικής επίθεσης, οι ρωσικές δυνάμεις επέκτειναν τη ζώνη ελέγχου τους στα νότια προάστια του Gulyai-Pole. Οι επιτυχημένες επιθέσεις ακριβείας απειλούν την ουκρανική άμυνα με διάρρηξη σε κάθε τομέα του μετώπου όπου η ουκρανική διοίκηση αδυνατεί να ενισχύσει τις θέσεις της λόγω ελλείψεων σε εφεδρείες.

Στην κατεύθυνση του νότιου Ντονέτσκ, οι Ρώσοι απέκτησαν ερείσματα στα περίχωρα της Krasnogorovka. Οι ουκρανικές προσπάθειες αντεπίθεσης δεν οδήγησαν σε επιτυχία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ρωσικές ομάδες εφόδου εισήλθαν στο χωριό Ivanovskoe που βρίσκεται δυτικά του Artemovsk. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οι προκαταρκτικές αναφορές υποστήριζαν τον πλήρη ρωσικό έλεγχο του οικισμού. Αν και δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, η επιχείρηση εκκαθάρισης και οι μάχες στα περίχωρα συνεχίζονται, αλλά ο ουκρανικός στρατός είναι απίθανο να σταματήσει τη ρωσική επίθεση. Την ίδια στιγμή, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη προσεγγίσει το κύριο ουκρανικό προπύργιο στην περιοχή στο Τσάσοφ Γιαρ, όπου οι ουκρανικές θέσεις σφυροκοπούνται συνεχώς από ρωσικές βαριές βόμβες.

Η κύρια επιτυχία του ρωσικού στρατού ήταν η καταιγιστική προέλαση δυτικά της Αβντέεβκα. Αφού ολοκλήρωσε τις επιχειρήσεις εκκαθάρισης στο Lastochkino, το Severnoe και το Stepovoe, ο ρωσικός στρατός διέσπασε την κύρια γραμμή της ουκρανικής άμυνας στην περιοχή και ανέλαβε σχεδόν τον πλήρη έλεγχό της. Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει καμία πιθανότητα να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήδη υποχωρεί κατά μήκος της στέπας κάτω από τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού.

Οι πολεμοκάπηλοι του ΝΑΤΟ κατανοούν σαφώς την αποτυχία της προσφοράς τους για το Κίεβο σε αυτόν τον πόλεμο και δεν κρύβουν πλέον τα σχέδιά τους να εισέλθουν στις μάχες στο έδαφος. Σε απάντηση, οι ρωσικές πολιτικές ελίτ, καθώς και το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα της, επιδεικνύουν την πλήρη ετοιμότητά τους για οποιαδήποτε εξέλιξη της σύγκρουσης. Παρ' όλες τις προσπάθειες των δυτικών ηγετών να το κρύψουν, η Ρωσία πολεμά με στρατιωτικό απόσπασμα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία εδώ και χρόνια. Οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν ήδη αποκτήσει επιτυχημένη εμπειρία στην αντιμετώπιση της δυτικής στρατιωτικής μηχανής στο πεδίο της μάχης. Ενώ οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί στρατιώτες γαλουχούνται από τη δυτική προπαγάνδα σχετικά με αυτόν τον πόλεμο και έχουν ελάχιστη ιδέα για το τι μπορεί να αντιμετωπίσουν στις ουκρανικές στέπες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail