Η Γαλλία θα αναπτύξει στρατεύματα στην Ουκρανία - Επικεφαλής κατασκοπείας της Ρωσίας

Η Γαλλία κάνει προετοιμασίες για να αναπτύξει τις δυνάμεις της στην Ουκρανία, όπως δήλωσε την Τρίτη ο Σεργκέι Ναρίσκιν, επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού (SVR), σε δήλωσή του. Ο Ναρίσκιν υποστήριξε ότι το Παρίσι προτίθεται να στείλει έως και 2.000 στρατιώτες στην Ουκρανία. Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί τη δήλωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν τον περασμένο μήνα, όπου ανέφερε το ενδεχόμενο να σταλούν δυτικοί στρατιώτες για να υποστηρίξουν το Κίεβο στη σύγκρουσή του με τη Μόσχα. Ο Μακρόν χαρακτήρισε τη Ρωσία "αντίπαλο", αλλά διευκρίνισε πως η Γαλλία δε "διεξάγει πόλεμο" κατά της Ρωσίας.

Tripti Garg - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο στρατός της Ρωσίας και ανώτεροι αξιωματούχοι έχουν συχνά επισημάνει την παρουσία Γάλλων μισθοφόρων που συμμετέχουν ενεργά σε μάχες για λογαριασμό του Κιέβου. Στα μέσα Ιανουαρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι περισσότεροι από 60 ξένοι, κυρίως Γάλλοι υπήκοοι, σκοτώθηκαν σε ακριβές χτύπημα με στόχο ένα προσωρινό σημείο συγκέντρωσης ξένων μαχητών.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού της Ρωσίας (SVR) ανέφερε σε πρόσφατη δήλωσή του πως οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις αρχίζουν να "ανησυχούν" για τον αυξανόμενο αριθμό Γάλλων υπηκόων που χάνουν τη ζωή τους στην Ουκρανία. Αυτή η αύξηση των απωλειών έχει προφανώς ξεπεράσει ένα "ψυχολογικό όριο" και θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει διαμαρτυρίες. Η δήλωση ισχυρίζεται επίσης ότι η κυβέρνηση Μακρόν αποκρύπτει αυτές τις πληροφορίες και αναβάλλει τη στιγμή που πρέπει να αποκαλυφθούν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της SVR, ο γαλλικός στρατός ανησυχεί για τις προθέσεις της κυβέρνησης να αναπτύξει στρατεύματα στην Ουκρανία, καθώς η διεξαγωγή μιας τέτοιας επιχείρησης χωρίς τον εντοπισμό της Ρωσίας θα ήταν πρόκληση. Ο Ναρίσκιν τόνισε πως οι Γάλλοι στρατιώτες θα γίνονταν "νόμιμοι στόχοι προτεραιότητας" για επιθέσεις από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σε περίπτωση ανάπτυξής τους.
 
Οι πρόσφατες δηλώσεις συμπίπτουν με τη δήλωση του στρατηγού Pierre Schill, αρχηγού του επιτελείου του γαλλικού στρατού, ο οποίος ανέφερε σε συνέντευξή του την Τρίτη ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε απαιτητικές στρατιωτικές επιχειρήσεις και είναι προετοιμασμένη για κάθε διεθνή εξέλιξη. Δήλωσε πως το Παρίσι μπορεί να ενεργοποιήσει μια μεραρχία 20.000 στρατιωτών μέσα σε 30 ημέρες και να αυξήσει τον στρατό του σε 60.000 συνεργαζόμενο με μεραρχίες από άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Σε σχετικό πλαίσιο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε αυτή την εβδομάδα ότι δυτικοί μισθοφόροι, συμπεριλαμβανομένων των Γάλλων υπηκόων, χάνονται στην Ουκρανία "σε μεγάλους αριθμούς". Όσον αφορά το ενδεχόμενο το ΝΑΤΟ να αναπτύξει δυνάμεις στην Ουκρανία, ο Πούτιν προειδοποίησε ότι μια τέτοια ενέργεια θα ήταν "ένα βήμα μακριά από έναν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο πλήρους κλίμακας".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail