Η Ρωσία σχεδιάζει τεράστια αύξηση των στρατευμάτων στην Ουκρανία, ενώ η Ουκρανία αγωνιά για ανθρώπινο δυναμικό και όπλα

ukrinform.net
Freepen.gr - Ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος μπορεί να έχει φτάσει σε ένα σημαντικό σημείο καμπής, καθώς η Ρωσία αυξάνει το ανθρώπινο δυναμικό της στη χώρα, ενώ οι Ουκρανοί ξεμένουν από όπλα και στρατεύματα, αναφέρει η ουγγρική εφημερίδα Magyar Nemzet.

Η Ρωσία αναφέρει σταθερά ότι τα στρατεύματά της απωθούν σταθερά τις ουκρανικές δυνάμεις, ενώ η Μόσχα θα ενισχύσει τα στρατεύματά της με δύο νέους στρατούς και 30 νέους σχηματισμούς μέχρι το τέλος του έτους.

Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία το 2022, απέσυρε ορισμένες από τις δυνάμεις της στα ανατολικά και τα νότια κατά τη διάρκεια μιας περιόδου του πολέμου, αλλά έκτοτε σημειώνει αργή αλλά σταθερή πρόοδο, ιδίως αφού η περσινή ουκρανική αντεπίθεση δεν απέδωσε σημαντικά αποτελέσματα. Η Ρωσία ελέγχει σχεδόν το ένα πέμπτο της Ουκρανίας και ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τα στρατεύματά του να συνεχίσουν να πιέζουν αφού η Μόσχα κατέλαβε την πόλη Αβντίεβκα τον περασμένο μήνα.

Ομάδες ρωσικών στρατευμάτων συνεχίζουν να εκδιώκουν τον εχθρό από τις θέσεις τους, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, προσθέτοντας ότι οι επιτυχίες της Ρωσίας προκαλούν ανησυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο υπουργός είπε επίσης πως κατάφεραν να στρατολογήσουν εκατοντάδες χιλιάδες συμβασιούχους στρατιώτες που θα μπορούσαν να ενταχθούν στις μάχιμες δυνάμεις φέτος. Δυτικοί επικεφαλής κατασκοπείας λένε ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να φτάσει σε σημείο καμπής εάν το Κίεβο δεν λάβει όπλα από τους δυτικούς συμμάχους του, πράγμα που σημαίνει πως η Ουκρανία θα μπορούσε να υποστεί ήττα στο πεδίο της μάχης.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε την Τρίτη ότι η επιβίωση της Ουκρανίας βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει επίσης έλλειψη στρατευμάτων, την οποία η ουκρανική ηγεσία πασχίζει να αντιμετωπίσει, ενώ η προσοχή των ΗΠΑ επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail