Έτσι μοιάζουν τα πρώτα στάδια μιας σοβαρής ύφεσης

Σίγουρα αρχίζει να μοιάζει πολύ με το 2008 και το 2009 ξανά. Εκείνα τα χρόνια ήταν μια τόσο επώδυνη περίοδος για τη χώρα μας, και από πολλές απόψεις δεν έχουμε ακόμη ανακάμψει πλήρως από τη ζημιά που μας προκλήθηκε εκείνη την εποχή. Δυστυχώς, τόσα πολλά από τα ίδια ακριβώς πράγματα που ζούσαμε τότε αρχίζουν να συμβαίνουν στην εποχή μας.
 
Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr
 
Για παράδειγμα, η Μεγάλη Ύφεση μας έφερε τη μεγαλύτερη κρίση κατασχέσεων στην ιστορία του έθνους μας, και τώρα οι κατασχέσεις αρχίζουν πραγματικά να κορυφώνονται εδώ το 2024. Στην πραγματικότητα, ο αριθμός των νέων αιτήσεων κατασχέσεων στις ΗΠΑ μόλις αυξήθηκε κατά 10 τοις εκατό σε μία μόνο μήνα:

Οι κατασχέσεις κατοικιών αυξάνονται σε όλες τις ΗΠΑ, καθώς οι Αμερικανοί συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στην άνοδο των επιτοκίων και την αύξηση του κόστους.

Τον περασμένο μήνα, για 37.679 ακίνητα είχε κατατεθεί κατάσχεση, σύμφωνα με νέα στοιχεία από τον πάροχο δεδομένων ακινήτων ATTOM – αύξηση 10% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό δεν έπρεπε να συμβεί.

Αλλά έγινε.

Είναι ενδιαφέρον ότι η πολιτεία του Τζο Μπάιντεν, το Ντέλαγουερ, γνώρισε στην πραγματικότητα την ταχύτερη αύξηση στις αιτήσεις κατάσχεσης τον περασμένο μήνα.

Η Νεβάδα ήταν δεύτερη και αυτό οφειλόταν στο μεγάλο αριθμό κατασχέσεων στο Λας Βέγκας:

Η θέση της Νεβάδα στην κατάταξη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις αιτήσεις κατάσχεσης στο Λας Βέγκας, όπου πολλοί άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους όταν ο τουρισμός κατέρρευσε κατά τη διάρκεια των περιορισμών πανδημίας.

Σύμφωνα με το ATTOM, το Λας Βέγκας είχε κατατεθεί κατάσχεση για μία στις 1.923 κατοικίες τον Ιανουάριο.

Αυτό είναι ένα πραγματικά ανησυχητικό σημάδι.

Όταν η οικονομία ανθεί, το Λας Βέγκας ανθίζει ακόμη περισσότερο.

Αλλά όταν φτάνουν οι δύσκολες στιγμές, οι καιροί είναι ακόμα πιο δύσκολοι στο Λας Βέγκας.

Ας παρακολουθήσουμε λοιπόν και ας δούμε αν αυτή η τάση συνεχίζεται.

Εν τω μεταξύ, αναφέρεται επίσης πως ο αριθμός των ολοκληρωμένων κατασχέσεων στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 13% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Στο Μίσιγκαν, ο αριθμός των ολοκληρωμένων κατασχέσεων στην πραγματικότητα αυξήθηκε κατά «ένα τεράστιο 200 τοις εκατό»:

Το Μίσιγκαν σημείωσε την ταχύτερη άνοδο των ολοκληρωμένων κατασχέσεων - έως και ένα τεράστιο 200%. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα υψηλά ποσοστά κατασχέσεων στο Ντιτρόιτ.

Θυμάμαι ότι έγραφα άρθρα για το πώς μερικά σπίτια στο Ντιτρόιτ πουλούνταν κυριολεκτικά για ένα δολάριο όταν τα πράγματα ήταν στη χειρότερη τους κατάσταση.

Ξεκίνησε άλλη μια κατάρρευση των κατοικιών;

Σίγουρα είμαστε ώριμοι για ένα. Χάρη στα επώδυνα υψηλά επιτόκια, η αγορά κατοικίας έχει καταστεί απρόσιτη για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Αν τα επιτόκια δε μειωθούν δραματικά, οι τιμές των κατοικιών πρέπει να πέσουν και αυτό θα προκαλέσει κάθε είδους προβλήματα.

Φυσικά μια τρομακτική κρίση εμπορικών ακινήτων είναι ήδη εδώ.

Οι τιμές έχουν καταρρεύσει σε όλη τη χώρα και τώρα πολλά κτίρια γραφείων που κάποτε άξιζαν εκατομμύρια δολάρια απλώς γκρεμίζονται.

Μάλιστα, στο Λος Άντζελες υπάρχει σχέδιο να γκρεμιστεί ένα πολύ μεγάλο κτίριο γραφείων προκειμένου να κατασκευαστούν μόλις 30 σταθμοί φόρτισης EV:

Αυτό είναι εντελώς τρελό…

Ένας ιδιοκτήτης κτιρίου γραφείων στο Λος Άντζελες ζητά έγκριση για να γκρεμίσει το κτίριο και να κατασκευάσει 30 σταθμούς φόρτισης EV

Δεν ξέρω τι είναι πιο τρελό… αυτός ο τίτλος ή το να βλέπεις ακίνητα γραφείων να πέφτουν 80-90% σε λίγα μόλις χρόνια

Η ύφεση των εμπορικών ακινήτων (κυρίως γραφείου) έχει μετατραπεί από τρομακτική σε κατάρρευση σε πολλές πόλεις στις ΗΠΑ και φαίνεται ότι η ζημιά είναι μόνιμη

Εάν οδεύουμε πραγματικά σε μια μεγάλη οικονομική επιβράδυνση, θα περιμέναμε επίσης από τους λιανοπωλητές να κλείσουν τα καταστήματα σε όλη την Αμερική, και αυτό ακριβώς βλέπουμε αυτή την στιγμή.

Απίστευτα, ακόμη και η Walmart μείωσε τον αριθμό των καταστημάτων που λειτουργεί κατά 102 πέρυσι:

Η Walmart έκλεισε πέρυσι 23 καταστήματα σε όλες τις ΗΠΑ, οκτώ από τα οποία βρίσκονταν στο Ιλινόις, όπως προέκυψε αυτή την εβδομάδα

Συνολικά, ο συνολικός αριθμός των καταστημάτων της μειώθηκε κατά 102, από 4.717 τον Ιανουάριο του 2023 σε 4.615 ένα χρόνο αργότερα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εκτός από τα 23 κλεισίματα, η Walmart πούλησε συνολικά 79 καταστήματα Moosejaw και Bonobos μετά την πώληση των δύο λιανοπωλητών.

Αν ακόμη και η Walmart βλέπει την ανάγκη να ρίξει τις καταπακτές, αυτό είναι ένα πολύ κακό σημάδι.

Πάνω από όλα τα άλλα, οι μεγάλοι εργοδότες συνεχίζουν να πραγματοποιούν μαζικές απολύσεις από ακτή σε ακτή.

Την περασμένη εβδομάδα, πολλοί έπεσαν σε θλίψη όταν άκουσαν ότι η Vice Media Group απολύει εκατοντάδες εργαζόμενους καθώς συνεχίζει να κινείται προς τη λήθη:

Η Vice Media Group σχεδιάζει να απολύσει εκατοντάδες υπαλλήλους της και να σταματήσει τις δημοσιεύσεις στον εμβληματικό ειδησεογραφικό της ιστότοπο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σε ένα σημείωμα προς τους εργαζόμενους την Πέμπτη - μια εκπληκτική οπισθοδρόμηση για έναν πρωτοπόρο στα ψηφιακά μέσα που αναδείχθηκε πολιτιστική προβολή πριν από περισσότερο από μια δεκαετία.

«Δεν είναι πλέον οικονομικά αποδοτικό για εμάς να διανέμουμε το ψηφιακό μας περιεχόμενο με τον τρόπο που κάναμε στο παρελθόν», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Διευθύνων Σύμβουλος Μπρους Ντίξον στο σημείωμα, το οποίο είδε το NBC News. Το Vice Media δεν απάντησε αμέσως στα email που ζητούσαν να σχολιάσουν τα νέα της Πέμπτης.

Όλοι γνώριζαν πως το Vice βρισκόταν σε δεινή θέση, και έτσι αυτές οι απολύσεις δεν είναι ακριβώς σοκ.

Γιατί όμως η Google αποφάσισε ξαφνικά να απολύσει χιλιάδες εργαζόμενους;

Η Google έχει ξεκινήσει σημαντικές απολύσεις σε διάφορες ομάδες της, συμπεριλαμβανομένου του Voice Assistant, του υλικού, της μηχανικής και των ομάδων πωλήσεων διαφημίσεων, σηματοδοτώντας μια συνέχιση της τάσης της βιομηχανίας τεχνολογίας προς τη μείωση των δαπανών του εργατικού δυναμικού. Οι απολύσεις έχουν επηρεάσει εκατοντάδες υπαλλήλους στη μονάδα Voice Assistant, ομάδες υλικού υπεύθυνες για τα προϊόντα Pixel, Nest και Fitbit. και ένα σημαντικό μέρος της ομάδας επαυξημένης πραγματικότητας (AR). Αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της Google για τον εξορθολογισμό των λειτουργιών και την ευθυγράμμιση των πόρων με τις πιο σημαντικές προτεραιότητες προϊόντων της​​.

Σύμφωνα με το The Verge, ο συνολικός αριθμός είναι χιλιάδες. Αυτό έρχεται την στιγμή που η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet Inc., ανέφερε κέρδη ρεκόρ στα τέλη Ιανουαρίου. Η εταιρεία ανέφερε καθαρά κέρδη 20,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο.

Η Google είναι μια από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο και κολυμπά στα μετρητά.

Αν αισθάνονται την ανάγκη να περικόψουν ανελέητα τους εργαζόμενους, τι σημάδι είναι αυτό για την υπόλοιπη οικονομία;

Δυστυχώς, η αλήθεια είναι πως έχει γίνει αρκετά προφανές ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Το 2024 θα είναι μια τόσο σημαντική καμπή για την οικονομία, και θα είναι επίσης μια τόσο σημαντική καμπή για το έθνος συνολικά.

Η κατάσταση της οικονομίας θα είναι ασφαλώς κεντρικό θέμα την ερχόμενη προεκλογική περίοδο, αλλά δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τώρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail