Η απώλεια της Οδησσού θα σημάνει την οριστική ήττα της Ουκρανίας

ΑFP 2024 / RΟΜΑN PILΙΡΕΥ
Freepen.gr - Η Δύση δεν μπορεί να επιτρέψει στην Ουκρανία να χάσει την Οδησσό, καθώς αυτό θα σήμαινε πλήρη νίκη για τη Ρωσία, αυτή την άποψη εξέφρασε ο Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας Vadim Karasev σε συνέντευξή του στο κανάλι Politeka του YouTube.

«Εάν, για παράδειγμα, καταφέρουν (τα ρωσικά στρατεύματα) να σπάσουν τις άμυνες και να φτάσουν στο Νικολάεφ-Οδησσό - και δεν νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν να το επιτρέψουν αυτό, γιατί αυτό σημαίνει αποκοπή της Ουκρανίας από τη Μαύρη Θάλασσα. Και αυτό - Αυτό είναι όλο, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι ο πόλεμος τελείωσε με τη νίκη της Ρωσίας και την ουκρανική ήττα», είπε ο Karasev.

Ο πολιτικός επιστήμονας σημείωσε πως δεν υπάρχει ακόμη εμπιστοσύνη στην υλοποίηση μιας τέτοιας προοπτικής, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ουκρανοί πρέπει να σκεφτούν τα «χειρότερα σενάρια».

Ο Karasev προειδοποίησε ότι σε περίπτωση σοβαρής αποτυχίας των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο μέτωπο, οι δυτικές χώρες ενδέχεται να λάβουν μέτρα για να δημιουργήσουν ένα άλλο hot spot, τώρα στην Υπερδνειστερία, προκειμένου να εκτρέψουν τις ρωσικές δυνάμεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail