Ο Μπάιντεν ρίχνει με αλεξίπτωτα τηλεοπτικά δείπνα στη Γάζα. Ακούγεται παράλογο; Είναι

Photo: Public domain
Πρόκειται για ένα κλασικό αμερικανικό κόλπο δημοσίων σχέσεων. Όλο θέαμα και δράμα που δεν σημαίνει τίποτα άλλο. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε αμερικανικά στρατιωτικά μεταγωγικά αεροπλάνα να ρίξουν από αέρος επισιτιστική βοήθεια στη Γάζα δήθεν για να σώσουν τους πεινασμένους ανθρώπους.

Finian Cunningham - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Well, they’re starving to death because the United States is supporting the genocidal siege by the Israeli regime of 2.3 million people for nearly five months.

Η κατάσταση είναι πρωτοφανής και παραπέμπει στα χειρότερα εγκλήματα της ναζιστικής Γερμανίας. Μωρά πεθαίνουν στα νοσοκομεία από έλλειψη τροφής και νερού. Και όλα αυτά εξαιτίας της αμερικανικής υποστήριξης προς το ισραηλινό καθεστώς που πραγματοποιεί αυτή τη γενοκτονία.

Αλλά, ελάτε τώρα, αφήστε τα δέματα με τα τρόφιμα. Φαίνεται κάπως καλό. Τα φορτηγά αεροπλάνα C-130 πετούν στον ουρανό κουβάδες με έτοιμα γεύματα, τα οποία κατεβαίνουν αργά με αλεξίπτωτα στις απελπισμένες μάζες στο έδαφος. Είναι το είδος της ναρκισσιστικής απεικόνισης του Χόλιγουντ για το αμερικανικό μεγαλείο που πάντα έρχεται να σώσει. Δώσε μου το ποπ κορν και τη σόδα.

Μόνο που αν το καλοσκεφτείς, η όλη αποστολή της πτώσης από αέρος είναι παράλογα ανεπαρκής. Η αμερικανική πολεμική αεροπορία έχει ρίξει με αλεξίπτωτο 38.000 δείπνα στη Γάζα μέχρι στιγμής, και σύμφωνα με πληροφορίες έρχονται κι άλλα. Αυτά είναι μόνο ψίχουλα για εκατομμύρια ανθρώπους που πεθαίνουν από την πείνα επειδή το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ ισραηλινό καθεστώς έχει μπλοκάρει τα εκατοντάδες φορτηγά με επισιτιστική βοήθεια που θα έπρεπε να εισέρχονται καθημερινά στη Γάζα.

Όταν επιτρέπεται να φτάσουν στο έδαφος μια μικρή ποσότητα βοήθειας, ο ισραηλινός στρατός ανοίγει θανάσιμα πυρά εναντίον πεινασμένων Παλαιστινίων που σκαρφαλώνουν για ανακούφιση.

Οι διεθνείς οργανισμοί ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν καταγγείλει τις προμήθειες ανθρωπιστικής βοήθειας που ρίχνονται από αέρος ως αναποτελεσματικό τρόπο κάλυψης των τρομερών ανθρωπιστικών αναγκών στη Γάζα.

Άλλωστε, ο πραγματικός στόχος της προσπάθειας ανακούφισης της κυβέρνησης Μπάιντεν είναι ο αμερικανικός λαός που έχει αηδιάσει από τη συνενοχή της Ουάσιγκτον στη γενοκτονία.

Η άσκηση δημοσίων σχέσεων με την πτώση τροφίμων με αλεξίπτωτο στη Γάζα έχει σκοπό να κατευνάσει την αυξανόμενη κριτική που δέχεται ο Λευκός Οίκος του Μπάιντεν.

Καθώς ο Τζο Μπάιντεν αναμετράται με τον Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ο εν ενεργεία Δημοκρατικός κινδυνεύει πραγματικά να χάσει. Τα ποσοστά του Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις έχουν ούτως ή άλλως υποχωρήσει, και ειδικά λόγω της φρικτής καταστροφής στη Γάζα.

Οι νεότεροι ψηφοφόροι και οι Αμερικανοί μουσουλμάνοι που κανονικά θα ψήφιζαν τους Δημοκρατικούς έχουν αποξενωθεί από την άνανδρη συνενοχή του Μπάιντεν στην ισραηλινή πολιορκία της Γάζας.

Επί μήνες, ο Μπάιντεν αρνείται να καλέσει το ισραηλινό καθεστώς του Μπενιαμίν Νετανιάχου να εφαρμόσει κατάπαυση του πυρός και να αφήσει την ανθρωπιστική βοήθεια να εισέλθει στη Γάζα. Οι ΗΠΑ έχουν μπλοκάρει τρία ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαιτούν την παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις εξέφρασε επιτέλους την υποστήριξή της σε μια κατάπαυση του πυρός. Και μετά βλέπουμε την αμερικανική πολεμική αεροπορία να ρίχνει προμήθειες τροφίμων.

Οι καθυστερημένες κινήσεις είναι όσο πιο κυνικές γίνεται. Υποκινούνται μόνο από την πολιτική ανάγκη του Μπάιντεν να ενισχύσει την προεκλογική του εκστρατεία.

Αυτή την εβδομάδα, αναφέρθηκε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν επέβλεψε μυστικά πάνω από 100 ξεχωριστές συμφωνίες προμήθειας όπλων στο Ισραήλ από τότε που ξεκίνησε την επίθεσή του στη Γάζα τον Οκτώβριο. Οι πωλήσεις αυτές ανέρχονται σε χιλιάδες πυρομαχικά, συμπεριλαμβανομένων βομβών που καταστρέφουν καταφύγια, βλημάτων πυροβολικού και άλλων ειδών θανατηφόρων πυρομαχικών. Οι μεταβιβάσεις έχουν σκόπιμα αποσιωπηθεί από τον Μπάιντεν λόγω της πιθανής δημόσιας κατακραυγής.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν και οι ανώτεροι συνεργάτες του, όπως ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, αρνήθηκαν να θέσουν οποιουσδήποτε όρους στο Ισραήλ για τη χρήση των αμερικανικών όπλων.

Έτσι, το Ισραήλ έχει το πράσινο φως από αυτόν τον Λευκό Οίκο για να διαπράξει τη χειρότερη και πιο σκανδαλώδη γενοκτονία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Όχι μόνο απλή άδεια, αλλά και πραγματική υλική υποστήριξη για να καταστεί δυνατή η φρίκη που έχει σκοτώσει πάνω από 30.000 ανθρώπους - το 70% των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά.

Ο Μπάιντεν μπορεί να πάσχει από γεροντική άνοια, αλλά αυτός και οι χειριστές του είναι αρκετά έξυπνοι για να γνωρίζουν πως θα μπορούσε να χάσει τις εκλογές του Νοεμβρίου εξαιτίας της συνενοχής στη γενοκτονία. Όχι ότι ο Τραμπ θα ήταν καλύτερος, δεδομένης της δουλικής του αφοσίωσης στην υποστήριξη του Σιωνισμού. Αλλά η δημόσια διαμαρτυρία κατά της εμπλοκής του Μπάιντεν στα εγκλήματα του Ισραήλ θα μπορούσε να του κοστίσει πολιτικά περισσότερο από τον Τραμπ.

Ο "Γενοκτόνος Τζο" απελπίζεται καθώς η εκλογική του καταστροφή πλησιάζει.

Οι κυνικές, ανειλικρινείς εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός από τον Χάρις και τον Μπλίνκεν είναι μέρος της παρωδίας. Ο Μπλίνκεν διατυμπανίζει ότι η αμερικανική διπλωματία των λεωφορείων δουλεύει υπερωρίες για να προσπαθήσει να παραγάγει μια κατάπαυση του πυρός από διακριτικές συνομιλίες στο Κάιρο με Άραβες απεσταλμένους. Ο Μπλίνκεν λέει πως εναπόκειται στην παλαιστινιακή ομάδα Χαμάς να συμφωνήσει σε εκεχειρία. Κι αυτό ενώ οι Ισραηλινοί έχουν επανειλημμένα αποκρούσει κάθε πρόταση και εμποδίζουν σχεδόν όλες τις προσπάθειες ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η ρίψη γευμάτων στη Γάζα με αλεξίπτωτο από αμερικανικά στρατιωτικά μεταγωγικά αεροπλάνα δεν έχει καμία σχέση με ανθρωπισμό. Είναι προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν. Είναι αηδιαστικό και αισχρό.

Δεδομένης της αμερικανικής ξεδιαντροπιάς, είναι απορίας άξιον πώς τα αλεξίπτωτα δεν έχουν πάνω τους τη φωτογραφία ενός χαμογελαστού Μπάιντεν με το σύνθημα: "Ένα δώρο από τον Λευκό Οίκο".

Ο Μπάιντεν και η αμερικανική κυβέρνηση είναι ένοχοι για γενοκτονία λόγω της σκόπιμης και συστηματικής πολιτικής και υλικής υποστήριξης του ισραηλινού καθεστώτος. Καμία ποσότητα από αέρος ρίψης επισιτιστικής βοήθειας και καθυστερημένες κενές εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός δεν μπορούν να μετριάσουν την εγκληματική ευθύνη. Πράγματι, η κυνική και ιδιοτελής προσπάθεια να μειωθεί η εικόνα της ενοχής κάνει την πράξη ακόμη πιο απεχθή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail