Βλέπουμε ένα νέο Ντόναλντ Τραμπ;

Δύο ονόματα - Michael Whately και Lara Trump - σηματοδοτούν ότι βλέπουμε ένα νέο Ντόναλντ Τραμπ. Τι; Ναι, ο Whately και η κυρία Trump είναι οι νέοι συμπρόεδροι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Έφυγε η αγαπημένη του κατεστημένου, η Ronna McDaniel, η οποία υπήρξε μια απόλυτη καταστροφή κατά τη διάρκεια της θητείας της στο τιμόνι του RNC. Γιατί λοιπόν αυτό είναι σημαντικό; Κατά τη διάρκεια των εκστρατειών του 2016 και του 2020 ο Τραμπ αγνόησε την ανάγκη να αποκτήσει τον έλεγχο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Ήταν πολύ έμπιστος, πολύ αφελής. Με την αντικατάσταση της McDaniel, ο Trump στέλνει ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα πως αναλαμβάνει τον έλεγχο του κομματικού μηχανισμού. Αυτό εννοώ όταν θέτω το ερώτημα "βλέπουμε ένα νέο Τραμπ;".

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Θα πάρουμε άλλη μια ένδειξη όταν ο Τραμπ ορίσει τον υποψήφιό του για αντιπρόεδρο. Εδώ είναι η πρόβλεψή μου. Ο Τραμπ δεν θα επιλέξει ένα ενεργό μέλος της Γερουσίας ή της Βουλής των Αντιπροσώπων. Γιατί; Αν έκανε αυτή την επιλογή, ας πούμε του γερουσιαστή Τιμ Σκοτ ή του βουλευτή Μπράιον Ντόναλντς, θα επιβάρυνε την ικανότητα των Ρεπουμπλικάνων να εξασφαλίσουν τον έλεγχο της Γερουσίας ή/και της Βουλής.

Παρεμπιπτόντως, οι προοπτικές των Ρεπουμπλικάνων να πάρουν τον έλεγχο της Γερουσίας είναι ισχυρές. Δύο σημερινά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών - ο γερουσιαστής Joe Manchin της Δυτικής Βιρτζίνια και η γερουσιαστής Krysten Sinema της Αριζόνα - παραιτούνται και οι Ρεπουμπλικάνοι ευνοούνται σε μεγάλο βαθμό για να καταλάβουν αυτές τις δύο θέσεις.

Ποιον θα επιλέξει λοιπόν ο Τραμπ; Οι δύο πιο πολυσυζητημένες πιθανότητες είναι ο δρ Μπεν Κάρσον και η πρώην βουλευτής των Δημοκρατικών Τούλσι Γκάμπαρντ. Νομίζω πως ο Κάρσον είναι πολύ μεγάλος. Ναι, είναι νεότερος από τον Τραμπ, αλλά το να υπάρχει άλλος ένας τύπος 70 και πλέον ετών στο ψηφοδέλτιο θα τροφοδοτήσει το μιμίδιο του ηλικιωμένου πολίτη. Οπότε, θα αφήσω σε εσάς, τους σχολιαστές, να πείτε σε μένα και στους υπόλοιπους αναγνώστες ποιον πιστεύετε ότι θα επιλέξει ο Τραμπ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail