Οι απώλειες της Ουκρανίας "σε εκατομμύρια" - Πολωνός στρατηγός εν αποστρατεία

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι απώλειες της Ουκρανίας στη σύγκρουση με τη Ρωσία θα πρέπει να υπολογίζονται "σε εκατομμύρια", υποστήριξε ο πρώην αρχηγός του πολωνικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, Rajmund Andrzejczak. Το Κίεβο "χάνει τον πόλεμο" και δεν έχει τους πόρους για να υποστηρίξει τον πόλεμο κατά της Μόσχας, πρόσθεσε.   

Σε συνέντευξή του στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Polsat τη Δευτέρα, ο απόστρατος στρατηγός περιέγραψε την κατάσταση στο πεδίο της μάχης της Ουκρανίας ως "πολύ δραματική" και επέμεινε ότι "δεν υπάρχουν θαύματα στον πόλεμο". 

Σύμφωνα με τον απόστρατο στρατηγό, η Ουκρανία υποφέρει από ελλείψεις σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, με τις απώλειες να επιβαρύνουν τις δυνατότητές της.

"Τους λείπουν πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι. Εκτιμώ πως οι απώλειες θα πρέπει να υπολογίζονται σε εκατομμύρια, όχι σε εκατοντάδες χιλιάδες. Δεν υπάρχουν πόροι σε αυτή τη χώρα, δεν υπάρχει κανείς να πολεμήσει".

"Οι Ουκρανοί χάνουν αυτόν τον πόλεμο", δήλωσε ο Andrzejczak, επισημαίνοντας δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης που αναφέρουν ότι το Κίεβο ξεμένει από αντιαεροπορικούς πυραύλους για να προστατευτεί από τα ρωσικά πλήγματα.

Απηχώντας τις προειδοποιήσεις αρκετών δυτικών ηγετών τις τελευταίες εβδομάδες, ο Andrzejczak ζήτησε να ενισχυθεί η παραγωγή όπλων και υποστήριξε πως η Δύση θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια σύγκρουση πλήρους κλίμακας με τη Ρωσία εντός δύο ή τριών ετών. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει επιμείνει ότι η Μόσχα δεν έχει σχέδια ή συμφέρον να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail