Μέλος του ΝΑΤΟ δεν αποκλείει την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

pixabay / daniel_diaz_bardillo
Freepen.gr -
Η πρωθυπουργός της Εσθονίας Kaja Kallas αρνήθηκε την Τετάρτη να προσφέρει εγγυήσεις στο κοινοβούλιο ότι δε θα στείλει χερσαίες δυνάμεις της χώρας της Βαλτικής για να συνδράμει το Κίεβο στη σύγκρουσή του με τη Μόσχα.

Μόνο η Εσθονία και η Λιθουανία έχουν δείξει ενθουσιασμό για την ιδέα της αποστολής στρατιωτών στην Ουκρανία, αφού ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε στα τέλη Φεβρουαρίου ότι θα έπρεπε να εξεταστούν όλες οι επιλογές για να αποτραπεί η νίκη της Ρωσίας.

Κατά τη διάρκεια της ώρας των ερωτήσεων την Τετάρτη, ορισμένοι βουλευτές ζήτησαν από την Κάλλας να εγγυηθεί πως οι Εσθονικές Δυνάμεις Άμυνας δε θα αναπτυχθούν στην Ουκρανία.

"Δε δίνω τέτοιες υποσχέσεις, διότι οι συνθήκες μπορεί να αλλάξουν", απάντησε. "Σύμφωνα με τη δική σας ερμηνεία, φαίνεται ότι η παρέμβαση θα μπορούσε να [ορίζεται ως] οτιδήποτε. Η στρατιωτική μας βοήθεια προς την Ουκρανία θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί από τη Ρωσία ως παρέμβαση".

"Έχουμε σαφώς επιλέξει μια πλευρά εδώ, και αυτή η πλευρά είναι η Ουκρανία, επειδή η Ρωσία αποτελεί άμεση απειλή για εμάς", πρόσθεσε η Κάλλας.

Είπε στους βουλευτές ότι το Ταλίν σκοπεύει να βοηθήσει στην εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων και όχι να στείλει δικούς του στρατιώτες στο πεδίο της μάχης, αποδίδοντας το γεγονός σε σημασιολογική σύγχυση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail