Τα πρώτα "έξυπνα όπλα" έχουν αναπτυχθεί στις ΗΠΑ, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης

CC BY 2.0 / U.S. Air Force photo by Justin Connaher
Freepen.gr - Η αμερικανική εταιρεία Biofire θα αρχίσει να αποστέλλει μέχρι το τέλος Μαρτίου ένα έξυπνο όπλο ("smart gun") που πυροβολεί μόνο στα χέρια ενός εξουσιοδοτημένου χρήστη, αναφέρει το NBC.

Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής Kai Klopfer λέει ότι το πιστόλι των 9 χιλιοστών των 1.499 δολαρίων είναι αξιόπιστο και διεξοδικά δοκιμασμένο. Κοστίζει δύο φορές περισσότερο από ένα κανονικό πιστόλι, αλλά είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων και προσώπου. Όπως σημειώνεται, πρόκειται για τα πρώτα τέτοια πιστόλια στην εμπορική αγορά των ΗΠΑ.

Η Biofire λέει πως η πρώτη παρτίδα "έξυπνων όπλων" θα αποσταλεί σε επενδυτές και άτομα του στενού κύκλου της εταιρείας ήδη από το Μάρτιο. Τους επόμενους μήνες, οι πρώτοι πελάτες της Biofire που πληρώνουν, οι οποίοι "ανέρχονται σε χιλιάδες", θα παραλάβουν τις παραγγελίες τους. Περίπου το ένα τρίτο από αυτούς είναι κάτοχοι όπλων για πρώτη φορά. 

Το όπλο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε έως και πέντε εξουσιοδοτημένα άτομα να μπορούν να πυροβολήσουν άμεσα, μόλις το όπλο φύγει από τα χέρια τους, ο μηχανισμός σκανδάλης απενεργοποιείται. Σύμφωνα με την ιδέα της εταιρείας, αυτό θα πρέπει να συμβάλει στην πρόληψη ακούσιων πυροβολισμών παιδιών, καθώς και αυτοκτονιών εφήβων, κλοπών και εγκληματικής χρήσης όπλων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail