Τούρκοι επιχειρηματίες θα καταθέσουν μήνυση κατά Αμερικανών αξιωματούχων λόγω απειλών για το εμπόριο με τη Ρωσία

RIA Novosti / Alena Palazhchenko
Freepen.gr - Αρκετοί Τούρκοι επιχειρηματίες σκοπεύουν να καταθέσουν αγωγές κατά Αμερικανών αξιωματούχων που τους απειλούν με κυρώσεις για τις συναλλαγές τους με τη Ρωσία, ανέφερε η εφημερίδα Aydınlık.

"Τούρκοι επιχειρηματίες με τους οποίους πήραμε συνέντευξη δήλωσαν πως ετοιμάζονται να καταθέσουν αγωγές εναντίον Αμερικανών αξιωματούχων που επισκέπτονται εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και απειλούν να τους βάλουν στη λίστα με τις κυρώσεις, καθώς και εναντίον τραπεζών και τραπεζικών υποκαταστημάτων που μπλοκάρουν τις μεταφορές χρημάτων και αναφέρουν όλες τις προσωπικές πληροφορίες στις ΗΠΑ", ανέφερε η εφημερίδα.

Η εφημερίδα πρόσθεσε επίσης ότι το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ είχε διαγράψει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τους διπλωμάτες του γενικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη που είχαν απειλήσει τις τουρκικές εταιρείες με κυρώσεις.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, η Aydınlık ανέφερε πως διπλωμάτες της πρεσβείας και του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη επισκέπτονταν τουρκικές επιχειρήσεις και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, απειλώντας τους για τις εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail