Η Σερβία δέχεται πιέσεις για την στρατιωτική ουδετερότητα και τους δεσμούς με τη Ρωσία - Βούτσιτς

Photo Presidency: Dimitrije Goll
Freepen.gr - Το Βελιγράδι δέχεται συνεχώς πιέσεις λόγω της ανεξάρτητης πολιτικής του, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε διάγγελμά του προς το έθνος.

"Πρόκειται για γενική πίεση προς τη Σερβία και το λαό της", είπε ο Βούτσιτς, επισημαίνοντας την στρατιωτική ουδετερότητα της χώρας και την άρνησή της να ενταχθεί στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον Βούτσιτς, οι δυτικές χώρες "βρίσκονται υπό τεράστια πίεση λόγω των επιτευγμάτων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και της αβεβαιότητας για την έκβαση της σύγκρουσης στην Ουκρανία".

Νωρίτερα, ο Βούτσιτς δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως η Σερβία περνάει δύσκολες στιγμές, καθώς οι ειδήσεις των προηγούμενων ημερών "απειλούν άμεσα τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα τόσο της Σερβίας όσο και της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας". Ο Σέρβος πρόεδρος δήλωσε αργότερα στους δημοσιογράφους ότι η κατάσταση στη χώρα παραμένει σταθερή και ασφαλής, παρά το γεγονός πως είναι δύσκολη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail