Γιατί η Ρωσία νικά το ΝΑΤΟ και την Ουκρανία

Ας ξεκινήσουμε με τη Victoria Nuland. Την έδιωξαν ή παραιτήθηκε προληπτικά; Πιστεύω ότι είναι το δεύτερο. Από τη θέση της ως υφυπουργός Πολιτικών Υποθέσεων μπορούσε να δει πως η κυβέρνηση Μπάιντεν - αγνοώντας για μια στιγμή την πολεμοχαρή ρητορική της για την ανάγκη υπεράσπισης της Ουκρανίας - μεταφέρει στρατιωτικούς πόρους στο Ισραήλ και την Κίνα. Η Ουκρανία είναι το κόκκινο μαλλιαρό θετό παιδί και δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα για βασική υλικοτεχνική υποδομή.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αντί να μείνει εδώ και να πάρει την ευθύνη για την απώλεια της Ουκρανίας, νομίζω ότι η Νούλαντ αποφάσισε να αρπάξει ένα αλεξίπτωτο και να πηδήξει από το αεροπλάνο της πολιτικής Μπάιντεν πριν αυτό συντριβεί. Η Νούλαντ δεν είναι ηλίθια. Μπορεί να είναι μια έντονη ιδεολόγος, αλλά μπορεί επίσης να διαβάσει τα φύλλα τσαγιού και να συνειδητοποιήσει πως οι μέρες της Ουκρανίας είναι μετρημένες. Είναι αρκετά καιρό στην Ουάσιγκτον για να ξέρει πώς λειτουργεί το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών και πιθανώς αποφάσισε να χτυπήσει τα τούβλα και να προετοιμάσει μια άμυνα. Θέλει να ζήσει για να πολεμήσει ξανά. Το νεοσυντηρητικό πλήθος με το οποίο συναναστρέφεται η Νούλαντ είναι ξεδιάντροπο. Ποτέ δεν παραδέχονται ότι κάνουν λάθος και είναι ικανοί στο να παράγουν μια αντι-αφήγηση που θα κατηγορήσει τον Μπάιντεν και τους Ρεπουμπλικάνους, ειδικά τον Τραμπ, πως κατέστρεψαν τις πιθανότητες της Ουκρανίας για νίκη.

Οι φίλοι μου στο Duran προσφέρουν μια εναλλακτική εξήγηση - την έδιωξαν.

Μία από τις βασικές εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο στην Ουκρανία τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι η επιτυχία της Ρωσίας να καταστρέψει ό,τι έχει απομείνει από τα λιγοστά συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας. Υπάρχουν βίντεο που αποδεικνύουν την καταστροφή των συστημάτων Himars και Patriot. Η περαιτέρω υποβάθμιση των συστημάτων αεράμυνας της Ουκρανίας σημαίνει πως η Ρωσία είναι σε θέση να χρησιμοποιεί σμήνη μη επανδρωμένων αεροσκαφών για να πλήττει στόχους-κλειδιά και να διατηρεί το απόθεμα των υπερηχητικών πυραύλων της. Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο είναι απασχολημένο με τον σχεδιασμό έκτακτων αναγκών για να αντιμετωπίσει το πιθανό σενάριο να χρειαστεί να πολεμήσει τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και θα θέλει να έχει ένα άφθονο απόθεμα υπερηχητικών πυραύλων που θα υπερκεράσουν και θα νικήσουν τα δυτικά αντίμετρα.

Ένα άλλο μεγάλο βέλος στη ρωσική φαρέτρα είναι οι βόμβες ολίσθησης. Αυτές χρησιμοποιούνται με καταστροφική αποτελεσματικότητα για να ανοίξουν τεράστιες τρύπες σε ό,τι έχει απομείνει από τις αμυντικές γραμμές της Ουκρανίας. Ο συνδυασμός των βόμβων ολίσθησης και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών ως μέρος μιας ευρύτερης επιχείρησης συνδυασμένων όπλων έχει γονατίσει την Ουκρανία και κατευθύνεται προς τα πίσω, προς τον ποταμό Δνείπερο. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail