Η Γερμανία και το ΝΑΤΟ πιάστηκαν στα πράσα στον πολεμικό σχεδιασμό

Photo: SCF
Οι Γερμανοί στρατιωτικοί ηγέτες μπορεί να έπραξαν ανόητα σφάλματα στις ιδιωτικές συζητήσεις τους σχετικά με τα επιχειρησιακά σχέδια κατά της Ρωσίας. Ωστόσο, η ασφάλεια της ανίκανης επικοινωνίας τους -αν και γελοία- δε μειώνει τη σοβαρότητα των όσων συζητήθηκαν.

Finian Cunningham - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο αντιστράτηγος Ingo Gerhartz και οι συνεργάτες του ζύγιζαν σοβαρά τα τεχνικά και προπαγανδιστικά μέσα με τα οποία θα μπορούσαν να πλήξουν τη Ρωσία με βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Εν ολίγοις, ένα μέλος του ΝΑΤΟ πιάστηκε επ' αυτοφώρω να εξυφαίνει μια πράξη πολέμου κατά της Ρωσίας.

Αφού τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν το ηχητικό της συνομιλίας, η γερμανική αντίδραση ήταν να το απορρίψει ως μια εγκεφαλική άσκηση πολεμικού παιχνιδιού και ως μια προσπάθεια της ρωσικής παραπληροφόρησης να υπονομεύσει την κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς.

Αυτή η συσκότιση από το Βερολίνο δε θα ξεπλυθεί. Το αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι οι Γερμανοί διοικητές συσκέπτονταν για το πώς να "βελτιστοποιήσουν" την ουκρανική επιθετική ικανότητα να πλήξουν ρωσικούς στόχους με τον γερμανικό πύραυλο κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Taurus. Το όπλο υποτίθεται ότι δεν έχει ακόμη παραδοθεί στο ουκρανικό καθεστώς λόγω των ανησυχιών ορισμένων Γερμανών πολιτικών πως κάτι τέτοιο θα κλιμάκωνε τον πόλεμο με τη Ρωσία. Είναι σαφές από την ηχογράφηση ότι οι Γερμανοί στρατιωτικοί αρχηγοί είναι απογοητευμένοι από τους πολιτικούς που δε διέταξαν την προμήθεια του Taurus.

Ο Gerhartz, επικεφαλής της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας, λέει στους υφισταμένους του με σαφήνεια: "Διεξάγουμε τώρα έναν πόλεμο που χρησιμοποιεί πολύ πιο σύγχρονη τεχνολογία από την παλιά καλή μας Luftwaffe".

Ορίστε: ο κορυφαίος Γερμανός διοικητής λέει απερίφραστα: "Τώρα διεξάγουμε έναν πόλεμο".

Συνεχίζει επίσης να αποκαλύπτει πως ο αμερικανικός, ο βρετανικός και ο γαλλικός στρατός εμπλέκονται βαθιά στην υλικοτεχνική υποδομή και τον σχεδιασμό των επιθέσεων των ουκρανικών δυνάμεων.

Γνωρίζουμε από πολλές άλλες πηγές ότι οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ εμπλέκονται στο έδαφος της Ουκρανίας πολεμώντας εναντίον των ρωσικών δυνάμεων. Τα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα HIMARS και Patriot, καθώς και οι βρετανικοί πύραυλοι κρουζ Storm Shadow και οι γαλλικοί πύραυλοι Scalp λειτουργούν με στρατιωτική εμπειρογνωμοσύνη από αυτά τα μέλη του ΝΑΤΟ.

Παρόλα αυτά, αυτό που είναι εξαιρετικά επιζήμιο από τη γερμανική στρατιωτική διαρροή είναι ο βαθμός στον οποίο οι διοικητές προσπαθούν να αποκρύψουν την εμπλοκή της Γερμανίας σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία. Η βασανιστική συζήτηση σχετικά με το πώς θα αποφευχθεί ο καταλογισμός του γερμανικού στρατού καθιστά σαφές ότι η γερμανική ανώτατη διοίκηση γνωρίζει πολύ καλά τη σοβαρότητα αυτού που οργανώνει. Συζητούν τη διεξαγωγή ενός κρυφού πολέμου κατά της Ρωσίας. Αυτό ισοδυναμεί με το έγκλημα της επίθεσης και ενέχει τον κίνδυνο να ξεκινήσει ένας ολοκληρωτικός πόλεμος που αναμφίβολα θα κλιμακωθεί σε πυρηνική πυρκαγιά.

Σε ένα σημείο της συζήτησης με τους συνομιλητές του, ο αντιστράτηγος Gerhartz μιλάει για την ανάγκη απόκρυψης της άμεσης στρατιωτικής εμπλοκής της Γερμανίας στην προμήθεια των πυραύλων Taurus στην Ουκρανία.

Λέει: "Καταλαβαίνω για τι πράγμα μιλάτε. Οι πολιτικοί μπορεί να ανησυχούν για την άμεση, κλειστή σύνδεση μεταξύ του Büchel [γερμανική αεροπορική βάση] και της Ουκρανίας, η οποία θα μπορούσε να μετατραπεί σε άμεση συμμετοχή στην ουκρανική σύγκρουση. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε να πούμε ότι η ανταλλαγή πληροφοριών θα γίνει μέσω της MBDA [του γερμανικού κατασκευαστή του Taurus] και θα στείλουμε έναν ή δύο ειδικούς μας στο Schrobenhausen. Φυσικά, αυτό είναι ένα τέχνασμα, αλλά από πολιτική άποψη, μπορεί να φαίνεται διαφορετικό. Εάν οι πληροφορίες ανταλλάσσονται μέσω του κατασκευαστή, τότε αυτό δεν σχετίζεται με εμάς".

Πρόκειται για αυτοενοχοποιητικές αποδείξεις πως η γερμανική ανώτατη διοίκηση συμμετέχει σε συνωμοσία για την επέκταση του πολέμου κατά της Ρωσίας. Η μόνη επιφύλαξη είναι να μην αναγνωριστεί δημόσια η διεξαγωγή πολεμικών ενεργειών. Με απόλυτο κυνισμό, οι Γερμανοί στρατιωτικοί ηγέτες αναζητούν έναν τρόπο για να ισχυριστούν εύλογη άρνηση μετά το έγκλημα.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, νυν αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, το είπε σωστά όταν είπε για τις ηχογραφημένες ταινίες που διέρρευσαν ότι δείχνουν πως η Γερμανία σχεδιάζει πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Το Βερολίνο απέρριψε τον ισχυρισμό του Μεντβέντεφ ως "παράλογο". Το Βερολίνο είναι εκείνο που είναι παράλογο αν νομίζει ότι οι συνομιλίες των στρατιωτικών ηγετών του μπορούν να πλασάρονται ως απλά ανούσια πειράγματα και θεωρητικά πολεμικά παιχνίδια.

Στην 38λεπτη συζήτηση, ο διοικητής της Luftwaffe και οι υφιστάμενοί του μιλούν ρητά για την προμήθεια έως και 100 πυραύλων Taurus για τις δυνάμεις του ουκρανικού καθεστώτος για να πλήξουν βαθιά μέσα στη Ρωσία. Οι Γερμανοί ανώτατοι αξιωματούχοι αναφέρονται στους Taurus ως "σούπερ εργαλείο" και προσδιορίζουν συγκεκριμένα την καταστροφή μιας σημαντικής γέφυρας στα ανατολικά, η οποία πιθανώς είναι η γέφυρα του Κερτς που συνδέει τη ρωσική ηπειρωτική χώρα με την Κριμαία.

Ο γερμανικός πύραυλος έχει βεληνεκές άνω των 500 χιλιομέτρων, διπλάσιο από αυτό των βρετανικών ή γαλλικών όπλων.

Φαίνεται ότι ο γερμανικός στρατός αναλαμβάνει να οδηγήσει βαθιά πλήγματα στη Ρωσία. Το Λονδίνο φέρεται να πιέζει το Βερολίνο να προμηθεύσει τους πυραύλους Taurus παρά την αμηχανία της ιδιωτικής συνομιλίας που διέρρευσε.

Αυτή την εβδομάδα αναφέρεται πως μια σιδηροδρομική γέφυρα καταστράφηκε στη νοτιοδυτική επαρχία Σαμάρα της Ρωσίας κοντά στην πόλη Τσαπάεφσκ. Η τοποθεσία βρίσκεται ανατολικότερα από τη Μόσχα και απέχει περίπου 1.000 χιλιόμετρα από τις γραμμές του μετώπου του καθεστώτος του Κιέβου στην Ουκρανία που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ. Η επίθεση φαίνεται ότι ήταν ένα χτύπημα ακριβείας.


Όπως σημείωσαν οι Γερμανοί διοικητές στις συζητήσεις τους, η κατάρρευση μιας γέφυρας είναι μια από τις πιο δύσκολες αεροπορικές επιχειρήσεις που απαιτεί ικανότητα ακριβείας και εξελιγμένη αποφυγή ραντάρ. Η συζήτησή τους πραγματοποιήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου. Η διαρροή δημοσιεύθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι αντίθετη στην υπογραφή της προμήθειας των πυραύλων. Αλλά με τόσα πολλά να συμβαίνουν πίσω από την πλάτη του κοινού ποιος ξέρει αν και πότε θα κυκλοφορήσουν αυτά τα όπλα; Έχουν ήδη δοθεί;

Αν επιβεβαιωθεί πως η γέφυρα κοντά στο Τσαπάεφσκ χτυπήθηκε από πύραυλο, τότε φαίνεται ότι ο πόλεμος του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας έχει φτάσει σε ένα νέο δυσοίωνο κατώφλι.

Ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης σχολίασαν πως η ρωσική δημοσίευση της ηχογραφημένης κασέτας της Luftwaffe το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε ως στόχο να φέρει σε δύσκολη θέση τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ώστε να αποκλείσει οριστικά οποιαδήποτε προμήθεια πυραύλων Taurus στην Ουκρανία. Ωστόσο, τέτοιου είδους εικασίες προϋποθέτουν ότι ο Σολτς ελέγχει τους στρατιωτικούς του διοικητές. Το πιθανότερο είναι πως δεν λογοδοτούν σε αυτόν- λογοδοτούν στην κατοχική δύναμη στη Γερμανία - τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail