Ναυτικές μάχες του πολέμου στην Ουκρανία

Freepen.gr - Εν μέσω των βαριών ηττών στις γραμμές του μετώπου, το Κίεβο προσπαθεί με κάθε τρόπο να διαβεβαιώσει τους προστάτες του για την ικανότητά του να συνεχίσει τον πόλεμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο ουκρανικός και ο νατοϊκός στρατός κλιμακώνουν τη σύγκρουση, εξαπολύοντας προκλήσεις σε ρωσικές περιοχές στα μετόπισθεν, γράφει το southfront.press.

Στις 5 Μαρτίου, η Κριμαία δέχθηκε άλλη μια μαζική επίθεση. Ένας από τους στόχους ήταν το ρωσικό περιπολικό πλοίο Sergey Kotov που σταθμεύει στα ανατολικά της χερσονήσου. Στοχοποιήθηκε από πολυάριθμα μη επανδρωμένα σκάφη, ορισμένα από τα οποία καταστράφηκαν. Το πλήρωμα προσπάθησε να αντεπιτεθεί μέχρι τέλους, αλλά δεν κατάφερε να σώσει το πλοίο και απομακρύνθηκε. Το Sergey Kotov βυθίστηκε. Το πλήρωμά του είχε τη μεγαλύτερη εμπειρία στην απόκρουση ουκρανικών επιθέσεων και είχε κερδίσει στο παρελθόν τουλάχιστον τρεις μάχες εναντίον μη επανδρωμένων σκαφών.

Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας έχει υποστεί σημαντικές απώλειες από τις συνεχείς επιθέσεις των μη επανδρωμένων μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας, που παράγονται και συντονίζονται από τον στρατό του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Ως αποτέλεσμα μιας άλλης συνδυασμένης επίθεσης στις 14 Φεβρουαρίου, το ρωσικό Ναυτικό έχασε το μεγάλο αποβατικό πλοίο Tsezar Kunikov, το οποίο δέχθηκε επίθεση κοντά στις νότιες ακτές της χερσονήσου.

Στις 31 Ιανουαρίου, ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη βύθισαν την πυραυλάκατο Ivanovets, η οποία εισήλθε σε μάχη κοντά στη λίμνη Donuzlav.

Στις 10 Νοεμβρίου, μη επανδρωμένα σκάφη έπληξαν δύο αποβατικά σκάφη στη δυτική Κριμαία, αλλά παρά τους ουκρανικούς ισχυρισμούς η καταστροφή τους δεν επιβεβαιώθηκε.

Περισσότερα ρωσικά πλοία υπέστησαν ζημιές από τα ουκρανικά πλήγματα, αλλά μπόρεσαν να επισκευαστούν. Οι περισσότερες από τις επιθέσεις αποκρούστηκαν από τα ρωσικά πληρώματα, ειδικά στην αρχή της ανάπτυξης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών επιφανείας στον πόλεμο- αλλά οι ουκρανικές τακτικές εξελίσσονται και ο αριθμός των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που αναπτύσσονται σε μια ενιαία επίθεση αυξάνεται.

Οι νίκες των μη επανδρωμένων σκαφών επί των πλοίων του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας τους τελευταίους μήνες επιβεβαιώνουν τη θανατηφόρα αποτελεσματικότητά τους. Τα μεγάλα ρωσικά πλοία δεν έχουν ακόμη μάθει πώς να αντιστέκονται στις επιθέσεις σμήνους από φθηνά και μικρά εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη- ενώ το ρωσικό ναυτικό δεν έχει ακόμη μάθει να προστατεύει τον στόλο του και τους κόλπους του.

Μια άλλη απειλή για τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας αποτελούν οι πύραυλοι κρουζ του ΝΑΤΟ.

Από τον Σεπτέμβριο του 2023, οι πύραυλοι Storm Shadow έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε μια ρωσική πυραυλάκατο μικρού μεγέθους, ένα υποβρύχιο, ένα μεγάλο αποβατικό πλοίο και έχουν καταστρέψει ένα άλλο, σε τρία διαφορετικά λιμάνια της Κριμαίας.

Παρά τις βαριές απώλειες, ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας διατηρεί την ικανότητα να εκτελεί όλα τα κύρια καθήκοντά του, συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης πυραυλικών πληγμάτων μεγάλου βεληνεκούς, της περιπολίας και της παροχής υποστήριξης σε χερσαίες επιχειρήσεις.

Όλες οι επιθέσεις στην Κριμαία εξαπολύονται από τον στρατό του ΝΑΤΟ, ο οποίος πλήρωσε για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, προμήθευσε τους πυραύλους και συντόνισε τα πλήγματα. Η καταστροφή του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τους δυτικούς πολεμοκάπηλους, ο οποίος θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail