Η Ρωσία απειλεί να απελάσει Αμερικανούς διπλωμάτες

pixabay / serbuxarev
Freepen.gr - Αμερικανοί διπλωμάτες που εργάζονται στη Ρωσία και οι οποίοι θα επιδιώξουν να συνεργαστούν με ορισμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) που η Μόσχα έχει χαρακτηρίσει ανεπιθύμητες, ενδέχεται να απελαθούν από τη χώρα, δήλωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εξωτερικών στην πρέσβειρα Λιν Τρέισι.

Η Αμερικανίδα πρέσβειρα κλήθηκε από το υπουργείο για να την ενημερώσει σχετικά με την αλλαγή του νομικού καθεστώτος τριών οργανώσεων που έχουν την υποστήριξη της πρεσβείας της οποίας ηγείται, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η Ρωσία λέει πως αυτές οι ΜΚΟ εργάζονται σε "σχέδια αντιρωσικού χαρακτήρα, τα οποία αποσκοπούν στη στρατολόγηση "πρακτόρων επιρροής" υπό το πρόσχημα των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών".

Στην πρέσβειρα Τρέισι εκδόθηκε επίσημο σημείωμα, το οποίο απαιτούσε από την πρεσβεία της Ουάσινγκτον να διακόψει όλους τους δεσμούς με αυτές τις παράνομες ομάδες. Μεταξύ άλλων, η ιστοσελίδα της και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να αφαιρέσουν όλες τις αναφορές των τριών ΜΚΟ.

Η Μόσχα θα ενεργήσει για να αποτρέψει "οποιεσδήποτε ανατρεπτικές ενέργειες και τη διάδοση παραπληροφόρησης", μέχρι και την κήρυξη του προσωπικού της πρεσβείας ως persona non grata, σε περίπτωση που παραβιάζουν τη ρωσική νομοθεσία, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail