Τελευταία ευρωπαϊκή προπαγάνδα: Η Ρωσία κατακλύζει την Ευρώπη με παράνομους μετανάστες

Photo: REUTERS
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους υστερίας, υποστηρίζοντας ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν "οπλοποιεί" τη ροή των μεταναστών σε μια προσπάθεια να αποσταθεροποιήσει τις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές.

Robert Bridge - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Μαζί με τους γελοίους ισχυρισμούς για "μικρά πράσινα ανθρωπάκια" και "διαμαρτυρίες με τρακτέρ από τη Μόσχα", η Ευρώπη κατηγορεί τώρα τη Ρωσία πως διαθέτει παραστρατιωτικές δυνάμεις και ιδιώτες μισθοφόρους με σκοπό να κατευθύνει κύματα μεταναστών από την Αφρική μέσω της Μεσογείου και στην καρδιά της Ευρώπης, μια προφανής προσπάθεια να ανεβάσει τον ανοιξιάτικο πυρετό ακριβώς την ώρα των γενικών εκλογών σε όλη την ήπειρο.

Χωρίς να χάνουν την ειρωνεία τους, οι δυτικοί προπαγανδιστές διαδίδουν τους ισχυρισμούς ότι το Κρεμλίνο βρίσκεται σε διαδικασία αναταραχής των αφρικανικών εθνών που για τόσο καιρό υπέφεραν από την ευρωπαϊκή αποικιοκρατία, δηλαδή της Μπουρκίνα Φάσο, του Μάλι, του Σουδάν, της Γκάνας, της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και της Λιβύης, μιας άλλοτε εξαιρετικά ανεπτυγμένης χώρας που καταστράφηκε από μια επίθεση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ το 2011.

Η Telegraph θα ήθελε να κάνει τους Βρετανούς αναγνώστες της να πιστέψουν πως έχει "δει" έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών που περιγράφουν λεπτομερώς τα σχέδια "Ρώσων πρακτόρων" για τη δημιουργία μιας "συνοριακής αστυνομικής δύναμης 15.000 ατόμων" που θα αποτελείται από πρώην πολιτοφυλακές στη Λιβύη για τον έλεγχο της ροής των μεταναστών. Όποιος ελπίζει να δει κάτι σαν φωτογραφικές αποδείξεις αυτού του μαζικού στρατού, καλό θα ήταν να μην κρατάει την αναπνοή του. Προφανώς, οι χιλιάδες Ρώσοι νεοσύλλεκτοι είναι τόσο τεχνολογικά προηγμένοι που είναι αόρατοι στους κατασκοπευτικούς δορυφόρους.

Ενώ είναι λογικό πως εκατομμύρια απελπισμένοι πρόσφυγες από αυτά τα ταραχώδη έθνη θα αναζητήσουν καταφύγιο στην Ευρώπη, ή ενδεχομένως ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, διακινδυνεύοντας ένα υπερατλαντικό ταξίδι για να φτάσουν στα ανοιχτά σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, οι Βρυξέλλες απλά ελπίζουν να αποσπάσουν την προσοχή από τις αποτυχίες τους στη μετανάστευση στη Μόσχα, μια απάτη που είναι διαφανής σε οποιονδήποτε έχει έστω και μισό λειτουργικό εγκέφαλο.

Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε ξανακούσει τέτοιους ισχυρισμούς.

Χωρίς ούτε έναν συλληφθέντα καταπατητή, η Μόσχα κατηγορήθηκε πως προσπάθησε να υποδαυλίσει μια προσφυγική κρίση μεταφέροντας αιτούντες άσυλο στα σύνορά της με τη Φινλανδία, ωθώντας έτσι το νέο τσιράκι του ΝΑΤΟ να κλείσει τα χερσαία περάσματα με τη Ρωσία κατά παράβαση όλων των διπλωματικών κανόνων. Η αλήθεια είναι ότι το Ελσίνκι επιδείνωνε τη ρωσοφοβία για να διευκολύνει τους Σκανδιναβούς ψηφοφόρους να πάρουν το πικρό χάπι των αυξημένων δαπανών για δυτικής κατασκευής (διάβαζε: αμερικανικούς) εξοπλισμούς.

Η Λευκορωσία, ο στενότερος σύμμαχος της Ρωσίας, έχει επίσης κατηγορηθεί - και πάλι χωρίς κανένα στοιχείο - πως στέλνει μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική στα σύνορά της με την Πολωνία, τη Λιθουανία και τη Λετονία.

Το τελευταίο κύμα ρωσοφοβίας που πλήττει τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έρχεται σε μια εποχή που το μεταναστευτικό πρόκειται να αποτελέσει βασικό ζήτημα στις γενικές εκλογές στην ήπειρο, καθώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι τυμπανοκρουσίες για τα κόμματα εισβολής μεταναστών που χρηματοδοτούνται από τη Ρωσία αντηχούν πιο δυνατά.

Μια άγνωστη πηγή ασφαλείας φέρεται να δήλωσε στην Telegraph: "Αν μπορείς να ελέγξεις τις διαδρομές των μεταναστών στην Ευρώπη, τότε μπορείς να ελέγξεις αποτελεσματικά τις εκλογές, επειδή μπορείς να περιορίσεις ή να πλημμυρίσεις μια συγκεκριμένη περιοχή με μετανάστες, προκειμένου να επηρεάσεις την κοινή γνώμη σε μια κρίσιμη στιγμή".

"Η αποτυχία ελέγχου του αριθμού των μεταναστών που έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο θεωρείται ήδη σημαντική αδυναμία για τον Ρίσι Σουνάκ, ο οποίος αγωνίζεται να προωθήσει ένα σχέδιο απέλασης παράνομων μεταναστών στη Ρουάντα για να σταματήσει η ροή μικρών σκαφών που διασχίζουν τη Μάγχη", συνεχίζει η βρετανική εφημερίδα.

Ο Σούνακ έθεσε το "σταμάτημα των σκαφών" ως μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές του ως πρωθυπουργός, αν και μια έρευνα για το βρετανικό αίσθημα νωρίτερα φέτος έδειξε πως τα τρία τέταρτα των ψηφοφόρων πιστεύουν ότι η υπόσχεση αυτή δεν πήγε καλά.

Από τον Ιούνιο του 2023, καταγράφηκε πως εισήλθαν στο Ηνωμένο Βασίλειο πάνω από 52.000 παράνομοι μετανάστες, αριθμός αυξημένος κατά 17% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον περασμένο μήνα αποκάλυψαν ότι ο αριθμός των παράνομων μεταναστών στους οποίους χορηγήθηκε άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο έφθασε σε επίπεδο ρεκόρ το 2023, καθώς οι συνοριοφύλακες διεκπεραίωσαν χιλιάδες αιτήσεις "σε μια προσπάθεια να εκκαθαρίσουν ένα τεράστιο μεταπανδημικό πρόβλημα". Αυτό που είναι ακόμη πιο γελοίο, αν και απολύτως προβλέψιμο, είναι ότι οι άνθρωποι που έκαναν το "κούνημα" ήταν Βρετανοί συνοριοφύλακες και όχι μυστικοί "Ρώσοι πράκτορες".

Με τις εκλογές της ΕΕ τον Ιούνιο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φαίνεται ότι θα μετατοπιστεί έντονα προς τα δεξιά, με τη μετανάστευση να έχει ήδη αποδειχθεί βασικό ζήτημα για τους ψηφοφόρους. Ποιος είναι ο καλύτερος υπεύθυνος για αυτή την επερχόμενη πανωλεθρία; Σίγουρα όχι η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία είναι προσωπικά υπεύθυνη για μεγάλο μέρος του χάους. Για άλλη μια φορά, η Ρωσία χρησιμεύει ως βολικός μπαμπούλας για τις μπλοκαρισμένες διαδικασίες λήψης αποφάσεων που προέρχονται από την ΕΕ, και έχουμε ξανακούσει τέτοιες κατηγορίες.

Τον Φεβρουάριο του 2016, ένα χρόνο αφότου η Μέρκελ άνοιξε τις πύλες εισόδου σε περίπου 2 εκατομμύρια μετανάστες, πολλοί από τους οποίους ήταν μουσουλμάνοι από τη Συρία, ο Αμερικανός στρατηγός Philip Breedlove, επικεφαλής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, κατηγόρησε τη Ρωσία πως εργάζεται για την επιδείνωση των προσφυγικών ροών σε ένα ύπουλο τέχνασμα για την αποσταθεροποίηση και την καταστροφή της ΕΕ. Σε κατάθεσή του ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, είπε: "Μαζί, η Ρωσία και το καθεστώς Άσαντ οπλοποιούν σκόπιμα τη μετανάστευση από τη Συρία. Σε μια προσπάθεια να εξουδετερώσουν τις ευρωπαϊκές δομές και να κάμψουν την ευρωπαϊκή αποφασιστικότητα".


Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, οι ίδιες απερίσκεπτες εκφράσεις γίνονται, αν και αυτή τη φορά το ευρωπαϊκό κοινό, πιο επιφυλακτικό απέναντι στην αφήγηση "η Ρωσία είναι ο εχθρός" μετά την πτώση του Nord Stream, είναι έτοιμο να εκφράσει την οργή του στην κάλπη τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τα ακροδεξιά λαϊκιστικά κόμματα σημειώνουν καλές δημοσκοπήσεις σε αρκετές χώρες της ΕΕ, ιδίως στην Αυστρία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τις Κάτω Χώρες.Αυτό τρομάζει τις Βρυξέλλες, καθώς η απειλή μιας δεξιάς κατάληψης της εξουσίας μοιάζει επικείμενη, και η Ευρώπη μπορεί να κατηγορήσει μόνο τον εαυτό της γι' αυτό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail