«Η επίθεση στη Ρωσία θα μπορούσε να ξεκινήσει με ένα γρήγορο παγκόσμιο χτύπημα»

RIA Novosti / Alexey Mayshev
Freepen.gr - Μια επιχείρηση αέρος-εδάφους ή αέρος-θαλάσσης θα μπορούσε να αναπτυχθεί εναντίον της Ρωσίας, η οποία θα ξεκινούσε με ένα γρήγορο παγκόσμιο χτύπημα και πολλά μαζικά πυραυλικά και αεροπορικά πλήγματα ταυτόχρονα, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού "Military Thought" που εκδίδει το Υπουργείο Άμυνας.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, σήμερα ξένοι εμπειρογνώμονες εξετάζουν τη δημιουργία στρατιωτικών σχηματισμών νέου τύπου, των λεγόμενων Κοινών Επιχειρησιακών Σχηματισμών (JOF). Αυτοί θα πρέπει να είναι διακλαδικές συμπαγείς κινητές πολυσφαιρικές ομάδες στρατευμάτων ικανές να προκαλέσουν μια συνολική ήττα στη διοικητική, πολιτική, στρατιωτική-βιομηχανική υποδομή του εχθρού σε όλες τις σφαίρες: ξηρά, θάλασσα, αέρα, διάστημα και πληροφορίες.

"Οι πιο αναμενόμενες μορφές εφαρμογής της OEF είναι οι επιχειρήσεις (εκστρατείες) αέρος-εδάφους (ναυτικές). Θα ξεκινήσουν με αεροπορικές επιθετικές επιχειρήσεις που θα αποτελούνται από ένα γρήγορο (στιγμιαίο) παγκόσμιο χτύπημα και πολλά (από δύο-τρία έως πέντε-επτά) μαζικά πλήγματα με πυραύλους-αεροπορικά πλήγματα. Ταυτόχρονα, η αεροπορία θα είναι από τους πρώτους που θα εισέλθει στις πολεμικές επιχειρήσεις ως ο πιο ευέλικτος και προσαρμοστικός τύπος στρατευμάτων, ενδεχομένως ακόμη και πριν από την ανάπτυξη της κύριας ομάδας", αναφέρει το άρθρο. 

Οι συγγραφείς γράφουν ότι πριν από την έναρξη της ενεργού φάσης της επιχείρησης, οι επιχειρησιακοί σχηματισμοί του εχθρού θα διεξάγουν προκλητικές, επιδεικτικές, ενημερωτικές και άλλες δυνητικά επιθετικές ενέργειες, μεταξύ άλλων για τον έλεγχο της κατάστασης. Ο επιτιθέμενος θα ενισχύσει όλους τους τύπους αναγνώρισης και θα διεξάγει τακτικές πτήσεις αεροσκαφών και μη επανδρωμένων αεροσκαφών κοντά στα κρατικά σύνορα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων πτήσεων στρατηγικών βομβαρδιστικών. Επίσης είναι δυνατή η διεξαγωγή ασκήσεων με τη συμμετοχή ομάδων αεροπλανοφόρων και πλοίων που μεταφέρουν πυραύλους κρουζ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail