Συναγερμός για την προμήθεια τροφίμων των ΗΠΑ

Πόσο περισσότερο ξοδεύετε για φαγητό κάθε μήνα σε σύγκριση με δύο ή τρία χρόνια πριν; Τα τελευταία χρόνια, οι ηγέτες μας κατακλύζουν το σύστημα με χρήματα την ίδια στιγμή που οι παγκόσμιες προμήθειες τροφίμων γίνονται όλο και πιο στενές. Στην άλλη άκρη του κόσμου, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν αρκετό φαγητό για να φάνε σε τακτική βάση και τα παιδιά κυριολεκτικά πεθαίνουν από την πείνα. Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, κανείς δεν πεθαίνει από την πείνα, αλλά η ζήτηση στις τράπεζες τροφίμων εκρήγνυται απόλυτα καθώς τα νοικοκυριά των ΗΠΑ αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν το πόσο καταπιεστικά ακριβά έχουν γίνει τα παντοπωλεία. Δυστυχώς, τα πράγματα πρόκειται να γίνουν ακόμη χειρότερα.

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτή την στιγμή, η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία του Τέξας συνεχίζει να μαίνεται εκτός ελέγχου!

Η μεγαλύτερη κόλαση στην ιστορία του Τέξας τροφοδοτείται από τους ανέμους και τις υψηλές θερμοκρασίες καθώς μαίνεται την Κυριακή, απειλώντας να αποτεφρώσει περισσότερα κτίρια, βοοειδή και βιοποριστικά μέσα στο Texas Panhandle, ενώ οι κάτοικοι κοσκινίζουν τις στάχτες αυτού που ήταν σπίτια.

Οι κρίσιμες καιρικές συνθήκες πυρκαγιάς αναμένονταν να συνεχιστούν την Κυριακή στην περιοχή, με ενισχυμένους ανέμους που πνέουν έως 50 mph και ξηρές συνθήκες που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν το έδαφος για ταχεία εξάπλωση της πυρκαγιάς, προειδοποίησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Το Smokehouse Creek Fire καίει για σχεδόν μια εβδομάδα και έχει κάψει περισσότερα από 1 εκατομμύριο στρέμματα μόνο στο Τέξας, καθιστώντας τη τη μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει καταγραφεί στην πολιτεία – και έχει περιοριστεί μόνο κατά 15%.

Κάθε ώρα που περνάει, ακόμη περισσότερα βοοειδή τυλίγονται από τις φωτιές.

Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα πόσα έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής.

Οι περισσότερες αναφορές ειδήσεων που έχω δει λένε ότι είναι «χιλιάδες»:

Η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία του Τέξας έχει καταστρέψει τη γεωργία της πολιτείας, φλέγοντας πάνω από 1 εκατομμύριο στρέμματα γης στο Panhandle, σκοτώνοντας χιλιάδες ζώα, καταστρέφοντας καλλιέργειες και εκσπλαχνικές υποδομές.

Η αγροτική βιομηχανία, η μεγάλη κινητήρια δύναμη της κρατικής οικονομίας, αντιμετώπιζε ήδη πιέσεις από την παρατεταμένη και εκτεταμένη ξηρασία που ανάγκασε τους κτηνοτρόφους να διαχειρίζονται μικρότερα κοπάδια, συμβάλλοντας στη μείωση της παραγωγής βοείου κρέατος σε εθνικό επίπεδο. Η σειρά των πυρκαγιών στο Panhandle αυτή την εβδομάδα είναι άλλο ένα πλήγμα, καθώς πολλοί κτηνοτρόφοι προσπάθησαν να ξαναχτίσουν τα κοπάδια και τις επιχειρήσεις τους κατά τους πιο δροσερούς μήνες του χρόνου.

Ποιος θα είναι ο τελικός αριθμός των νεκρών;

Σύμφωνα με τον Επίτροπο Γεωργίας Sid Miller, υπάρχουν περισσότερα από 10 εκατομμύρια ζώα στην περιοχή:

Ο επίτροπος Γεωργίας της Πολιτείας Σιντ Μίλερ είπε στους New York Times ότι το Panhandle φιλοξενεί περίπου το 85% των κοπαδιών βοοειδών του Τέξας.

Η περιοχή υποστηρίζει πάνω από 10 εκατομμύρια ζώα. Τα περισσότερα από τα βοοειδή διατηρούνται σε ζωοτροφικές και γαλακτοκομικές φάρμες καθώς οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι προσπαθούν να προστατεύσουν τα κοπάδια τους από τις πυρκαγιές, είπε ο Μίλερ.

«Υπάρχουν εκατομμύρια βοοειδή εκεί έξω, με ορισμένες πόλεις να περιλαμβάνουν περισσότερα βοοειδή παρά ανθρώπους», είπε ο Μίλερ στη Wall Street Journal.

Ακόμη και πριν ξεσπάσει αυτή η καταστροφή, οι προμήθειες βοείου κρέατος ήταν πολύ περιορισμένες.

Σε αυτό το σημείο, το μέγεθος του κοπαδιού βοοειδών των ΗΠΑ είναι το μικρότερο από το 1951 και το μέγεθος του κοπαδιού βοοειδών του Καναδά είναι το μικρότερο των τελευταίων 30 ετών:

Ο Καναδάς είναι το επόμενο έθνος που αναφέρει χαμηλό κοπάδι βοοειδών πολλών δεκαετιών.

Στην αρχή του έτους, το USDA ανέφερε το χαμηλότερο συνολικό κεφάλι των ΗΠΑ από το 1951, λίγο περισσότερο από 87 εκατομμύρια.

Τώρα, η Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά αναφέρει πως το καναδικό κοπάδι βοοειδών βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών, συνολικά μόλις 11 εκατομμύρια βοοειδή και μοσχάρια σε φάρμες.

Και ακόμη και χωρίς την τραγωδία στο Τέξας, μας είχαν ήδη προειδοποιήσει ότι το κοπάδι βοοειδών των ΗΠΑ θα γινόταν ακόμη μικρότερο φέτος, επειδή εξετάζουμε τη «μικρότερη εκτροφή μοσχαριού από το 1948»:

Αλλά αυτή η προσφορά βοοειδών τροφοδοσίας πιθανότατα θα περιοριστεί κατά το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους. Η μικρότερη σοδειά βοείου κρέατος από το 1948, που προκλήθηκε από την ξηρασία και τις υψηλές τιμές των ζωοτροφών και τη συρρίκνωση του κοπαδιού βοείου κρέατος, μαζί με μια σημαντική μείωση στις δαμαλίδες αντικατάστασης του βοείου κρέατος, σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν τόσα βοοειδή για να τεθούν σε τροφή για να αντικαταστήσουν αυτά που βγαίνουν.

Το βόειο κρέας θεωρείται πλέον «κρέας πολυτελείας» και οι τιμές μόνο θα αυξηθούν για το υπόλοιπο του 2024.

Οπότε, αν σας αρέσει το βοδινό κρέας, θα έπρεπε να έχετε απόθεμα τώρα.

Φυσικά δεν είναι μόνο το βοδινό κρέας που πρόκειται να γίνει πιο ακριβό.

Σε όλο τον δυτικό κόσμο, οι «πράσινες πολιτικές» κάνουν τα πράγματα εξαιρετικά προκλητικά για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης εμφάνισής του στο Fox News, ένας γνώστης του κλάδου προειδοποίησε πως περισσότεροι αγρότες στις ΗΠΑ κλείνουν «κάθε μέρα»:

Ενώ οργανώσεις σε εθνικό επίπεδο όπως το FFA προχωρούν δυνατά και οι υποθέσεις σε όλη την πολιτεία όπως το ετήσιο Pennsylvania Farm Show και η Iowa State Fair συνεχίζουν να προσελκύουν εκθέτες και επισκέπτες, κάτω από την επιφάνεια υπάρχουν ανησυχητικά σημάδια, προειδοποίησαν δύο καλεσμένοι στο "The Ingraham Angle" αυτή την εβδομάδα.

Οι παγκοσμιοποιητικές «πράσινες» πολιτικές, καθώς και ο πληθωρισμός και το αυξανόμενο κόστος οδήγησαν σε αραιότερα κοπάδια, και σε ορισμένες περιπτώσεις, αποκλεισμό ή κλείσιμο των αγροκτημάτων εντελώς, φέρνοντας μαζί τους μια πιθανή εγχώρια επισιτιστική κρίση, είπαν.

«Οι αγρότες σβήνουν κάθε μέρα», είπε ο John Boyd Jr., ιδρυτής των Black Farmers of America.

Έχουμε ήδη δει αγρότες να συμμετέχουν σε άγριες διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη, και είναι μάλλον θέμα χρόνου να δούμε παρόμοιες διαδηλώσεις εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αλλά ακόμα κι αν τα φρικιά της κυβέρνησης άφηναν ήσυχους τους αγρότες μας, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις καιρικές συνθήκες που έχουν τρελαθεί.

Για παράδειγμα, αυτό το Σαββατοκύριακο μια απολύτως τεράστια χιονοθύελλα έριξε έως και 12 πόδια χιόνι σε ορισμένες περιοχές της Καλιφόρνια και οι ριπές ανέμου σε ορισμένες περιοχές έφτασαν στην πραγματικότητα τα 190 μίλια την ώρα:

Εκατοντάδες μίλια αυτοκινητόδρομοι της Καλιφόρνια παρέμειναν κλειστοί την Κυριακή, καθώς μια ισχυρή χιονοθύελλα έπληξε μέρη του Golden State και του Mountain West με σύνολα χιονιού που θα μπορούσαν να φτάσουν τα 12 πόδια εν μέσω ουρλιαχτών ανέμων με ριπές που έπληξαν τα 190 mph - πολύ πάνω από το όριο των 157 mph για μια κατηγορία τυφώνα 5.

Ο μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Ουίλιαμ Τσόρτσιλ προειδοποίησε για «απειλητική ανησυχία για τη ζωή» των κατοίκων κοντά στη λίμνη Ταχόε, αποκαλώντας την καταιγίδα, που τώρα βρίσκεται στην τρίτη της μέρα, «ακραία χιονοθύελλα». Περιοχές της Νεβάδα, της Γιούτα και του Κολοράντο επλήγησαν επίσης.

«Μέτρια έως ισχυρή χιονόπτωση επικράτησε κατά τη διάρκεια της νύχτας στη βόρεια Σιέρα Νεβάδα», ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο Σακραμέντο σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή. «Οι ριπές ανέμων… συνεχίζουν να οδηγούν σε συνθήκες χιονοθύελλας».

Καθώς κάθομαι εδώ, δυσκολεύομαι ακόμη και να φανταστώ πώς θα έμοιαζε μια χιονοθύελλα με ανέμους 190 mph.

Δεν μπορώ να θυμηθώ να έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι περίεργες καταιγίδες όπως αυτή θα είναι το νέο φυσιολογικό.

Οι καιρικές συνθήκες σε όλο τον κόσμο σπάνε ρεκόρ, και αυτό δυσκολεύει πραγματικά τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να κάνουν τη δουλειά τους.

Έχουμε εισέλθει σε μια εποχή που μια συρροή παραγόντων δημιουργεί μια «τέλεια καταιγίδα» για την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων και η παγκόσμια πείνα αυξάνεται σταθερά από το 2015.

Δυστυχώς, οι προοπτικές για τα επόμενα χρόνια είναι εξαιρετικά ζοφερές. Η ποσότητα του φαγητού που θα παραχθεί δεν θα είναι καν κοντά σε αυτό που χρειάζεται για να ταΐσει όλους στον πλανήτη, και έτσι θα υπάρξει μια τρελή μάχη για ό,τι είναι διαθέσιμο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail