Ζαχάροβα: Να μην προδώσει ο Μητσοτάκης τη μνήμη της εθνικής αντίστασης

Freepen.gr - Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να μην προδώσει τη μνήμη του ελληνικού αντιστασιακού κινήματος, μετά τα λόγια του πολιτικού για στήριξη του καθεστώτος του Κιέβου.

"Πέρασα από τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη στο σοβιετικό/ρωσικό σχολείο μου στο συνηθισμένο μάθημα μουσικής για κάθε μαθητή μας. Γνώριζα τόσο τη μουσική του όσο και τη μοίρα του. Ήταν και αυτός εχθρός της Ευρώπης, της ναζιστικής Ευρώπης. Μην προδώσεις, Κυριάκο, τη μνήμη της Ελληνικής Αντίστασης!", έγραψε στο κανάλι της στο Telegram.

Η Ζαχάροβα σημείωσε επίσης ότι η Μόσχα δεν εκφόβισε και δεν πρόκειται να εκφοβίσει την Αθήνα ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ η ρωσική πλευρά δεν προτίθεται να ανεχθεί εκδηλώσεις ναζισμού. "Η Ευρώπη ήταν διαφορετική. Το Τρίτο Ράιχ ήταν και η Ευρώπη. Για μια τέτοια ναζιστική Ευρώπη, εμείς θα είμαστε πάντα εχθρός", δήλωσε η Ζαχάροβα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail