Ζαχάροβα: Το Παρίσι, μετά την αποτυχία του στην Αφρική, προσπαθεί να «ανακτήσει» στην Υπερκαυκασία

Freepen.gr - Η Γαλλία, μετά την αποτυχία της αφρικανικής της πολιτικής, προσπαθεί να δημιουργήσει μια εικόνα ειρηνοποιού στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αν και η Ρωσία έπαιξε ειρηνευτικό ρόλο εκεί, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας  Νικόλ Πασινιάν πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία. Σε κοινή ενημέρωση με τον Αρμένιο πρωθυπουργό, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι το Παρίσι υποστηρίζει τις προσπάθειες για την εδραίωση μιας δίκαιης και βιώσιμης ειρήνης στον Νότιο Καύκασο. Υπενθύμισε ότι στην Πράγα το 2022, ο Πασινιάν επιβεβαίωσε τη δέσμευση του Ερεβάν στη Διακήρυξη του Άλμα-Άτα του 1991 και τόνισε ότι το Αζερμπαϊτζάν πρέπει να διαλύσει την ασάφεια σχετικά με την εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας και τους χάρτες βάσει των οποίων θα γίνουν οι εργασίες για την οριοθέτηση των συνόρων.

Στο πρόγραμμα «Κυριακάτικο βράδυ με τον Βλαντιμίρ Σολοβιόφ» στο κανάλι Russia 1, η Ζαχάροβα είπε ότι, κατά τη γνώμη της, η αύξηση της δραστηριότητας του Παρισιού στην περιοχή του Καυκάσου είναι «ένα είδος αντιστάθμισης στην κοινωνικοπολιτική συνείδηση» στο πλαίσιο της η αποτυχία της γαλλικής πολιτικής στην Αφρική. Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, τα «πειράματα» της Γαλλίας στον Καύκασο περιλαμβάνουν «είδη ειρηνευτικών προσπαθειών».

"Κατανοούμε ότι αυτό δεν έχει να κάνει με τη διατήρηση της ειρήνης. Ήταν η χώρα μας που ανέλαβε και εκπλήρωσε ολόκληρο τον ειρηνευτικό ρόλο, ακόμη και στο πλαίσιο της διευθέτησης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ως μεσολαβητής. Τώρα, μετά την πιο δύσκολη φάση, ελπίζουμε, είναι πίσω μας - εάν αυτοί, η Γαλλία, ως μέλος του ΝΑΤΟ , δεν αρχίσουν να ανακατεύουν ξανά αυτά τα κάρβουνα - τώρα, όταν φαίνεται πως όλα τα χειρότερα είναι πίσω τους», είπε η Ζαχάροβα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail