Σέρβος δικηγόρος μιλά για προετοιμασία μηνύσεων κατά του ΝΑΤΟ για τους βομβαρδισμούς

U.S. Marine Corps photo by Cpl. Michele Clarke)
Freepen.gr - Ο Σέρβος δικηγόρος Srdjan Aleksic δήλωσε στο RIA Novosti ότι αναμένει ιατρικά έγγραφα από την ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης (RS BiH) για να καταθέσει αγωγές για βομβαρδισμό με απεμπλουτισμένο ουράνιο κατά του ΝΑΤΟ.

Ο Aleksic, σε σχέση με τον βομβαρδισμό της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ το 1999, είχε καταθέσει στο παρελθόν τέσσερις αγωγές στο Ανώτατο Δικαστήριο του Βελιγραδίου και 31 στο Βασικό Δικαστήριο. Μέχρι το τέλος του έτους, αναμένει την ετυμηγορία για την πρώτη αγωγή που κατέθεσε πριν από τρία χρόνια στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας αποζημίωση από το ΝΑΤΟ για τους συγγενείς ενός αξιωματικού του σερβικού στρατού που πέθανε από καρκίνο.

Ο δικηγόρος δήλωσε επίσης πως είναι έτοιμος να εκπροσωπήσει τα θύματα του βομβαρδισμού των Σέρβων της Βοσνίας από το ΝΑΤΟ το 1995 με βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου, για το οποίο αναμένει την υποστήριξη των αρχών της RS BiH.

"Περιμένω από την κυβέρνηση της RS BiH να παραδώσει ιατρικά έγγραφα, ώστε να τα διαβιβάσουμε στην Ιταλία και να πραγματοποιήσουμε αναλύσεις, να διαπιστώσουμε ποια είναι η παρουσία απεμπλουτισμένου ουρανίου και βαρέων μετάλλων σε δείγματα αίματος και ιστών, και μετά από αυτό θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία στη Σερβική Δημοκρατία της Σερβίας και τη BiH. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail