Πόσο ρεαλιστής είναι ο Πούτιν;

kremlin.ru / Фото: Дмитрий Азаров, «Коммерсантъ»
Όπως γνωρίζουν οι αναγνώστες, ανησυχώ ότι η ανοχή του Πούτιν στην πολύ μακρά συνέχιση της ουκρανικής σύγκρουσης ενθαρρύνει τη σύγκρουση να ξεφύγει από τον έλεγχο. Έχω γράψει πολλές φορές για αυτόν τον κίνδυνο που έχει παραμεληθεί από το Κρεμλίνο. Στις 27 Φεβρουαρίου έδωσα συνέντευξη στον Finian Cunningham σχετικά με αυτόν τον κίνδυνο.  Εάν η συνέντευξη αναρτηθεί στο διαδίκτυο, θα παραπέμψω σε αυτήν ελπίζω πριν την κατεβάσουν οι ελεγκτές της αφήγησης.

Paul Craig Roberts - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αποδείχτηκε ότι είχα δίκιο πως οι προκλήσεις, τις οποίες το Κρεμλίνο αποδέχεται μόνο με λόγια, έχουν αυξηθεί σε σοβαρότητα τα τελευταία δύο χρόνια.  

Πρώτα η Δύση θα έστελνε στους Ουκρανούς κράνη και υπνόσακους. Μετά πυρομαχικά για μικρά όπλα. Μετά πυροβολικό. Αναφέρθηκαν τανκς, αλλά η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ είπαν: "ποτέ τανκς". Τότε στάλθηκαν τανκς. Στη συνέχεια, αφού πρώτα το αρνήθηκαν, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι μεσαίου βεληνεκούς. Στη συνέχεια, πληροφορίες στόχευσης. Μετά μισθοφόροι. Στη συνέχεια, αφού διαψεύστηκαν, τώρα εξετάζονται πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς και αμερικανικά F-16 ικανά να διεισδύσουν βαθιά μέσα στην ίδια τη Ρωσία μακριά από το μέτωπο της μάχης. Και τώρα το τελευταίο, η πρόταση του Γάλλου προέδρου να στείλει στρατεύματα του ΝΑΤΟ. "Δε θα στείλουμε ποτέ στρατεύματα", δηλώνει ο Στόλτενμπεργκ του ΝΑΤΟ. Αλλά όλες οι διαψεύσεις προηγουμένως παραβιάστηκαν και δε σήμαιναν τίποτα.

Επομένως, το ερώτημα που έχουμε μπροστά μας είναι:  Ή μήπως η χαμηλών τόνων συμπεριφορά του έχει πείσει τους νεοσυντηρητικούς της Ουάσιγκτον ότι ο Πούτιν είναι ένας χάρτινος τίγρης που θα δεχτεί κάθε πρόκληση και κάθε προσβολή. Αν ισχύει το τελευταίο, οι προκλήσεις θα αυξάνονται σε σοβαρότητα μέχρι η σύγκρουση να ξεφύγει από τον έλεγχο. Σαφώς από τα κράνη στα στρατεύματα του ΝΑΤΟ είναι μια τεράστια κλιμάκωση. Ο Πούτιν καταλαβαίνει ότι η Δύση σκοπεύει να καταστρέψει τη Ρωσία, οπότε γιατί παρατείνει τις συγκρούσεις που παρέχουν ευκαιρίες στη Δύση να επεκτείνει τη σύγκρουση; https://www.rt.com/russia/593366-putin-western-intentions-russia/

Το Κρεμλίνο και οι πόρνες των δυτικών μέσων ενημέρωσης βλέπουν το θεμελιώδες ζήτημα στο να γίνει η Ουκρανία μέλος του ΝΑΤΟ. Οι νεοσυντηρητικοί που ελέγχουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ φαίνεται να πιστεύουν πως ο Πούτιν θα μείνει στην άκρη από αυτό, όπως ακριβώς έκανε από το να τον αποκαλέσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ "νέο Χίτλερ" και "κάθαρμα". Κανένας Αμερικανός αξιωματούχος οποιουδήποτε βαθμού δεν μίλησε ποτέ δημόσια για τους Σοβιετικούς ηγέτες με τέτοιους όρους.  Καθ' οδόν προς το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας για τη συνάντησή του με τον Γκορμπατσόφ, ο Ρίγκαν είπε στη συνοδεία του ότι μια λέξη αγένειας προς τους Σοβιετικούς αξιωματούχους και απολύεστε επί τόπου.

Στόχος του Ρέιγκαν ήταν να τερματίσει τον Ψυχρό Πόλεμο, και το κατάφερε.  Ήταν οι νεοσυντηρητικοί και το στρατιωτικό/ασφαλιστικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ που τον ξανάρχισαν.

Όπως τονίσαμε ο μακαρίτης Steven Cohen και εγώ, η απειλή πυρηνικού πολέμου σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Εκείνα τα χρόνια, οι ηγέτες και των δύο πλευρών εργάστηκαν για να μειώσουν τις εντάσεις και να επιτύχουν αμοιβαία ασφάλεια που θα μείωνε τον κίνδυνο πυρηνικής αντιπαράθεσης. Ήμουν μέρος αυτής της προσπάθειας και ίσως είμαι ένας από τους λίγους ανθρώπους που ζουν ακόμη και γνωρίζουν και έζησαν την εμπειρία αυτή.

Μόλις η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε, όταν το Πολιτικό Γραφείο έθεσε σε κατ' οίκον περιορισμό τον Ρώσο πρόεδρο Γκορμπατσόφ, οι νεοσυντηρητικοί είδαν την ευκαιρία τους για παγκόσμια ηγεμονία και άρχισαν την επίθεσή τους στη Ρωσία. Όλες οι συμφωνίες ενίσχυσης της ασφάλειας που εκπονήθηκαν κατά τη διάρκεια των ετών του Ψυχρού Πολέμου ακυρώθηκαν από την Ουάσιγκτον.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είναι μαριονέτα της Ουάσινγκτον.  Αλλά δεν είναι αρκετά ηλίθιος ώστε να ξεκινήσει εν γνώσει του έναν πόλεμο με τη Ρωσία. Ποιος μπορεί να φανταστεί ότι η Ευρώπη, η οποία είναι ανίκανη να προστατεύσει τα σύνορά της από το να κατακλυστεί από άοπλους μετανάστες-εισβολείς, θα μπορούσε ενδεχομένως να πολεμήσει τη Ρωσία. Ο πόλεμος, αν ο Πούτιν μπορούσε να φέρει τον εαυτό του να τον πολεμήσει, θα τελείωνε σε λίγα λεπτά. https://www.rt.com/russia/593382-putin-advanced-weapons-deployed/

Αλλά ο Στόλτενμπεργκ, η Ουάσιγκτον και τα κράτη-μαριονέτες της ΕΕ της Ουάσιγκτον μπορούν να ξεκινήσουν έναν θανατηφόρο πόλεμο με το να είναι πάντα τόσο έξυπνοι. Αντί να κάνουν την Ουκρανία μέλος του ΝΑΤΟ, μια κόκκινη γραμμή που ούτε ο Πούτιν δεν μπορεί να δεχτεί, οι επιμέρους χώρες του ΝΑΤΟ υπογράφουν διμερείς συμφωνίες ασφαλείας με την Ουκρανία. Τόσο η Γερμανία όσο και η Βρετανία έχουν υπογράψει τέτοιες συμφωνίες, και περισσότερες εδαφικές οντότητες της ΕΕ (πύργοι της Βαβέλ που δεν είναι πλέον έθνη) έχουν τέτοιες συμφωνίες στα σκαριά.

Αυτό σημαίνει ότι το ίδιο το ΝΑΤΟ δεν στέλνει στρατεύματα, αλλά τα επιμέρους μέλη του.  Γιατί αυτό έχει σημασία; Εξακολουθεί να είναι ένας πόλεμος μεταξύ της Ευρώπης και της Αγγλίας εναντίον της Ρωσίας.

Έτσι, θέτω ξανά το ερώτημά μου: Γιατί ο Πούτιν ενθαρρύνει την επιδείνωση των προκλήσεων; Γιατί βλέπει την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ως κόκκινη γραμμή, μια πραγματική γραμμή αντί για τις πολλές λέξεις-μόνο κόκκινες γραμμές του Πούτιν, και γιατί πιστεύει ότι οι διμερείς συμφωνίες ασφαλείας μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών και της Ουκρανίας διαφέρουν από την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ;

Είναι η άρνηση του Πούτιν να επιβάλει αυτοσυγκράτηση σε μια αδύναμη και καταρρέουσα Δύση που οδηγεί στον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα. Δε γράφω επειδή θέλω μια ρωσική νίκη. Γράφω επειδή δε θέλω πυρηνικό Αρμαγεδδώνα. Η Δύση είναι παράλογη. Ο Πούτιν εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορεί να λογικευτεί με τη Δύση. Αυτό είναι ένα λάθος που είναι μοιραίο για την ανθρωπότητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail