Το γερμανικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο - υπουργός

pixabay / sasint
Freepen.gr - Η Γερμανία πρέπει να βελτιώσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης για να είναι σε θέση να ανταποκριθεί γρήγορα σε καταστάσεις κρίσης, όπως μια νέα πανδημία ή μια στρατιωτική σύγκρουση, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Karl Lauterbach.

Η νομοθεσία για τις μεταρρυθμίσεις που αναμένεται να παρουσιαστεί το καλοκαίρι θα αποτελέσει "σημείο καμπής για το σύστημα υγείας", δήλωσε ο πολιτικός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στην εφημερίδα Neue Osnabrucker Zeitung σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

Αν και ο κυβερνών "συνασπισμός των φωτεινών σηματοδοτών" έχει ήδη προωθήσει μεταρρυθμίσεις μετά την πανδημία του Κόβιντ-19, ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, οι προκλήσεις έχουν γίνει ακόμη πιο σημαντικές.

"Σε περίπτωση κρίσης, κάθε γιατρός, κάθε νοσοκομείο, κάθε υγειονομική αρχή πρέπει να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει. Χρειαζόμαστε σαφείς αρμοδιότητες - για παράδειγμα, για την κατανομή μεγάλου αριθμού τραυματιών μεταξύ των κλινικών στη Γερμανία", εξήγησε ο Lauterbach.

Ο υπουργός δήλωσε πως τα νοσοκομεία πρέπει επίσης να διεξάγουν ασκήσεις για να εξασκηθούν στην αντίδρασή τους σε καταστροφές, απορρίπτοντας τις κατηγορίες για κινδυνολογία, υποστηρίζοντας ότι "το να μην κάνουμε τίποτα δεν είναι επιλογή".

"Θα ήταν ανόητο να πούμε πως δεν προετοιμαζόμαστε για μια στρατιωτική σύγκρουση και μετά δε θα έρθει. Σύμφωνα με αυτή τη λογική, δε θα υπήρχε ανάγκη για μια Bundeswehr", δήλωσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail