Ο Μακρόν οδηγεί στην αυτοκτονία του δυτικού πολιτισμού

Gοnzalο Fuentes / POOL / ΑFΡ
Η Γαλλία μόλις κατέστησε την άμβλωση, που είναι ήδη νόμιμη, συνταγματικό δικαίωμα - σημάδι της νοσηρής πορείας της χώρας προς την αυτοκαταστροφή

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα είναι το μόνο μεγάλο γεγονός και η μόνη πηγή ευφορίας στο Παρίσι το 2024. Ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενθαρρύνει τον πληθυσμό του να κάνει περισσότερα παιδιά, η Γαλλία του Μακρόν γιορτάζει την "κατοχύρωση" της άμβλωσης στο σύνταγμα. Τι λέει αυτό για τη Γαλλία και τη Δύση γενικότερα;

Από τον Matthieu Buge, ο οποίος έχει εργαστεί για τη Ρωσία για το περιοδικό l'Histoire, το ρωσικό κινηματογραφικό περιοδικό Séance και ως αρθρογράφος του Le Courrier de Russie. Είναι συγγραφέας του βιβλίου Le Cauchemar russe ("Ο ρωσικός εφιάλτης"). - RUSSIA TODAY / Παρουσίαση Freepen.gr

Το 2022, έγιναν 234.300 αμβλώσεις στη Γαλλία. Η διαδικασία είναι νόμιμη κατόπιν αιτήματος μέχρι τις 14 εβδομάδες μετά τη σύλληψη. Τα στοιχεία αυτά είναι ενδιαφέροντα, αν αναλογιστεί κανείς πως οι Γάλλοι πολιτικοί (και οι ηλικιωμένοι ψηφοφόροι, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος) επιμένουν στη διατήρηση του εξαιρετικά δαπανηρού συνταξιοδοτικού συστήματος και λένε πως αυτό έχει ένα τίμημα. Κάποιος πρέπει να πληρώσει. Δηλαδή, ο ενεργός πληθυσμός πρέπει να πληρώσει. Θα πίστευε κανείς ότι για να διατηρηθεί το απαιτούμενο μέγεθος του ενεργού πληθυσμού, θα ήταν πιο λογικό να ενθαρρυνθεί η πραγματοποίηση περισσότερων νέων γεννήσεων παρά να "κατοχυρωθεί" η πραγματοποίηση λιγότερων. Αλλά αυτό δεν είναι θέμα αν εισάγετε τον πληθυσμό.

Το 2022, η Γαλλία υποδέχτηκε 320.330 νέους ανθρώπους στη χώρα - χωρίς να υπολογίζονται οι παράνομοι μετανάστες. Η μετανάστευση στη χώρα δεν έχει πια καμία σχέση με το γεγονός πως η Γαλλία υπήρξε αποικιοκρατική δύναμη και ότι αντιμετωπίζει τις συνέπειες της προηγούμενης πολιτικής της. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται από χώρες ή περιοχές όπως το Πακιστάν, η Ερυθραία, η Τσετσενία... όπου η Γαλλία δεν αναμίχθηκε ποτέ και καθόλου στις τοπικές υποθέσεις.

Κάτι σημαντικό που οι καλόκαρδοι Γάλλοι φαίνεται να ξεχνούν και οι Γάλλοι πολιτικοί προσποιούνται ότι το αγνοούν, είναι πως αυτοί οι πληθυσμοί, ειδικά αυτοί που προέρχονται από την Αφρική, έρχονται με παραδόσεις που δεν εξαφανίζονται γρήγορα με το πέρασμα του χρόνου. Η απόκτηση πολλών παιδιών είναι μία από αυτές, καθώς αυτοί οι πληθυσμοί έχουν συνηθίσει εδώ και αιώνες να κάνουν δέκα παιδιά ή και περισσότερα, επειδή τα περισσότερα από αυτά θα πέθαιναν νεαρά. Οι Γαλλίδες έχουν συνήθως ένα ή δύο παιδιά. Και οι γυναίκες που κάνουν έκτρωση είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ντόπιες Γαλλίδες. Πρέπει να σημειωθεί ότι η κατάσταση είναι η ίδια στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκτός από τις πολιτικές αποφάσεις, η ευφορία που επικράτησε μετά από αυτή τη μεταρρύθμιση του συντάγματος είναι επίσης ανησυχητική από ψυχοκοινωνική άποψη. Οι αμβλώσεις είναι νόμιμες στη Γαλλία εδώ και δεκαετίες. Δεν υπάρχει πράγματι τίποτα καινούργιο σε αυτή τη συμβολική χειρονομία της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Το γεγονός πως πολλές γυναίκες πανηγύρισαν αυτή την αυστηρά τυπική πολιτική απόφαση ως "νίκη" είναι ένα σημάδι ότι πολλές, ασυνείδητα, θέλουν να πεθάνουν, να εξαφανιστούν ως πληθυσμός, ως πολιτισμός. Αυτός ο νεοφεμινισμός έχει πάει πολύ μακριά. Οδηγεί σε καθαρή παιδικοποίηση. Ένα παιδί νομίζει ότι είναι το κέντρο του κόσμου- οι νεοφεμινίστριες νομίζουν πως η μήτρα τους είναι το κέντρο του κόσμου. Ένα παιδί δεν ενδιαφέρεται για τις συνέπειες των πράξεών του- οι νεοφεμινίστριες δε θέλουν να σκέφτονται τις συνέπειες. Το πραγματικό μήνυμα αυτής της "νίκης" είναι το εξής: μπορείτε να π...διέστε με όσους ανθρώπους θέλετε, δε θα υπάρξουν συνέπειες. Ακόμα και όταν διακυβεύεται η ύπαρξη του λαού σας. Καμία συνέπεια.

Αλλά η επιθυμία τους να είναι πλήρως παιδαριώδεις δεν σταματά εδώ. Ο Ιακωβινισμός εμφανίστηκε στη Γαλλία κατά τη διάρκεια της Επανάστασης. Σήμερα θεωρείται ως μια συγκεντρωτική πολιτική οργάνωση, ένα σύστημα που επιβάλλει σε άλλες περιοχές τις απόψεις του κέντρου εξουσίας. Πολλές νέες ιδέες εμφανίστηκαν στη Γαλλία και εξαπλώθηκαν, πρώτα στις ΗΠΑ, κυρίως, όπου απέκτησαν την πραγματική τους δύναμη, πριν εξαπλωθούν στον υπόλοιπο κόσμο. Το φιλοσοφικό κίνημα των Lumières είναι σίγουρα το σημαντικότερο στη σύγχρονη ιστορία, το πιο διάσημο έγγραφο για τα ανθρώπινα δικαιώματα γράφτηκε εκεί, η "Γαλλική Θεωρία" είχε τεράστια επιρροή στον κόσμο κ.λπ. Τώρα, ορισμένες Γαλλίδες, μετά την "κατοχύρωση" της άμβλωσης στο σύνταγμα, λένε ότι ο αγώνας δεν έχει τελειώσει, πως πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποκτήσουν το ίδιο "δικαίωμα" οι γυναίκες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, από τη Ρωσία, την Ιαπωνία, το Πακιστάν, το Ιράν, από όλο τον κόσμο. Η κατοχύρωση των αμβλώσεων στον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών θα ήταν γι' αυτούς το ελάχιστο. Η ιακωβινική νοοτροπία της Δύσης δεν έχει πεθάνει.

Τώρα που η άμβλωση αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα, ο Μακρόν, ενόψει των ευρωεκλογών, και για να τοποθετηθεί ως υπέρμαχος της προόδου και της νεωτερικότητας απέναντι στο κόμμα του Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λεπέν, σκέφτεται να εισαγάγει ένα νέο νόμο, καθιστώντας την ευθανασία νόμιμη. Η Δύση, βήμα προς βήμα, υιοθετεί μια πολιτική ελέγχου ολόκληρου του κύκλου της ζωής. Καθώς ο Μακρόν δεν έχει παιδιά, μπορεί να αδιαφορεί για τον θάνατο εκατομμυρίων παιδιών που πρόκειται να γεννηθούν. Αλλά ίσως κάποιος σύμβουλος θα έπρεπε να του υπενθυμίσει ότι η Μπριζίτ Μακρόν είναι ήδη 70 ετών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail