Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι επέστρεψαν στη Δυτική Ουκρανία

Freepen.gr - Τη νύχτα της 6ης Μαρτίου, οι ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις δέχθηκαν άλλη μια συνδυασμένη επίθεση από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους. Σε αντίθεση με τις πρόσφατες επιθέσεις, το τελευταίο κύμα επιθέσεων έφτασε στις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας. Συνολικά, επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον 12 ρωσικά πλήγματα σε εννέα ουκρανικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, γράφει το southfront.press.

Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να αποκρύπτουν την αλήθεια για τις απώλειες τους. Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας, η χώρα έγινε στόχος 42 UAV καμικάζι. Οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν 38 από αυτά.

Τα ψέματα των Ουκρανών αξιωματούχων αποκαλύπτονται από τις σοβαρές ζημιές σε διάφορες εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα.

Τη νύχτα, εκρήξεις σημειώθηκαν βροντερά στη δυτική περιοχή Ternopil. Ένα από τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξε το τοπικό εργοστάσιο επισκευής σιδηροδρόμων. Τα εργαστήρια αυτά χρησιμοποιούνται για την επισκευή ξένου στρατιωτικού εξοπλισμού. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σε μια προσπάθεια να ξεκινήσει η επισκευή ξένου στρατιωτικού εξοπλισμού σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ στο ουκρανικό έδαφος, το εργοστάσιο εξοπλίστηκε με ειδικά δυτικά συστήματα επισκευής.

Ένας άλλος στόχος που επλήγη στη Δυτική Ουκρανία ήταν το αεροδρόμιο Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnitsky. Ο ρωσικός στρατός επανέλαβε τις επιθέσεις σε αυτή την εγκατάσταση μετά από παύση αρκετών εβδομάδων. Οι δυνάμεις της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ προσπαθούν να διασφαλίσουν τα υπόστεγα για να επιτρέψουν την ανάπτυξη μαχητικών F-16 εκεί και να χρησιμοποιήσουν τις παύσεις για να αποκαταστήσουν τις εγκαταστάσεις που υπέστησαν ζημιές από τα προηγούμενα ρωσικά πλήγματα- αλλά οι νέες επιθέσεις διατάραξαν τα σχέδιά τους. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων κατέστρεψε ένα σύστημα αεράμυνας που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή.

Η επίθεση δεν περιορίστηκε στη δυτική Ουκρανία. Αρκετές εγκαταστάσεις υποδομής υπέστησαν ζημιές στις περιοχές του Κιέβου και του Σούμι.

Στην Ανατολική Ουκρανία, ένα άλλο κύμα πλήγματος κατέστρεψε ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις στην περιοχή του Χάρκοβο, ιδίως στην περιοχή Τσούγκουεφ.

Η νότια περιοχή της Οδησσού δέχθηκε μαζική επίθεση ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα. Ένας από τους στόχους ήταν οι αποθήκες που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση ναυτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο θαλάσσιο λιμάνι της Οδησσού.

Περισσότερα ρωσικά πλήγματα αναφέρθηκαν στις περιοχές Dnepropetrovsk, Kherson, Vinnytsya, Rivne και Lviv.

Η μαζική επίθεση σε όλη την Ουκρανία ενδέχεται να αποτελεί απάντηση στα ουκρανικά πλήγματα στη γέφυρα της Κριμαίας την προηγούμενη ημέρα. Σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τη γέφυρα από τα μη επανδρωμένα σκάφη, το ρωσικό περιπολικό σκάφος Sergey Kotov βυθίστηκε στα στενά του Κερτς.

Εν μέσω των καθημερινών χτυπημάτων στις ουκρανικές πίσω περιοχές, ρωσικά αεροσκάφη και UAV σφυροκοπούν τις ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις στις γραμμές του μετώπου. Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, ο ουκρανικός στρατός αναγκάστηκε να μεταφέρει επιπλέον συστήματα αεράμυνας από τις πίσω περιοχές στις εμπόλεμες περιοχές. Ως αποτέλεσμα, οι απώλειες σε απαρχαιωμένα σοβιετικά και πολύτιμα συστήματα του ΝΑΤΟ έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail