Οι χώρες της Βαλτικής, η Πολωνία και η Τσεχία ζήτησαν την απαγόρευση των εισαγωγών σιτηρών από τη Ρωσία

RIA Novosti / Konstantin Mikhalchevsky
Freepen.gr - Οι υπουργοί Γεωργίας της Λιθουανίας, της Λετονίας, της Εσθονίας, της Πολωνίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαγορεύσει την εισαγωγή σιτηρών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε το λιθουανικό υπουργείο Γεωργίας.

«Οι Υπουργοί Γεωργίας της Λιθουανίας, της Λετονίας, της Εσθονίας, της Πολωνίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας απηύθυναν έκκληση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαγορεύσει την εισαγωγή σιτηρών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η έκκληση που ξεκίνησε από τη Λιθουανία προς τους Επιτρόπους της ΕΕ ζητά επίσης να διασφαλιστεί η συνεργασία των κρατών μελών της ΕΕ ώστε αυτός ο περιορισμός να εφαρμοστεί αποτελεσματικά σε όλη την ΕΕ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Γεωργίας της Λιθουανίας Kestutis Navickas, το 2023 η ΕΕ εισήγαγε 1,53 εκατομμύρια τόνους ρωσικών σιτηρών αξίας 437,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σημειώνεται πως το θέμα αυτό θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας των χωρών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαρτίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail