Η Σερβία ανέφερε αύξηση των θανάτων από καρκίνο μετά την επίθεση του ΝΑΤΟ

US Air National Guard / Staff Sgt. Νίκολας Πέρεζ
Freepen.gr - Η νοσηρότητα και η θνησιμότητα από καρκίνο συνεχίζουν να αυξάνονται μετά την επίθεση του ΝΑΤΟ στη Σερβία, δήλωσε η υπουργός Υγείας της Σερβίας Ντάνιτσα Γκρούτζιτς σε συνέντευξή της στο RIA Novosti.

Η υπουργός Υγείας της Σερβίας, η διάσημη νευροχειρουργός και ογκολόγος, η καθηγήτρια Γκρούτζιτς ήταν επικεφαλής του Σερβικού Ινστιτούτου Ογκολογίας και Ακτινολογίας μέχρι τον διορισμό της σε κυβερνητική θέση το 2022. Σύμφωνα με τους γιατρούς, περίπου 40 χιλιάδες άτομα διαγιγνώσκονται με καρκίνο στη Σερβία κάθε χρόνο· το Υπουργείο Υγείας εργάζεται τώρα σε λογισμικό για ταχύτερη και αυτόματη καταγραφή νέων περιπτώσεων.

"Εμείς και οι γείτονές μας, οι Κροάτες και οι Ούγγροι, εναλλασσόμαστε εδώ και χρόνια στην πρώτη θέση της θνησιμότητας από καρκίνο στην Ευρώπη. Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ECIS (ευρωπαϊκό σύστημα πληροφοριών για τον καρκίνο) για το 2020, η Σερβία βρισκόταν στην πρώτη θέση με δείκτη 150,6 ανά 100 χιλιάδες άτομα, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ήταν 108,7 μονάδες. Έχουμε τον υψηλότερο δείκτη θνησιμότητας για τους όγκους του αναπνευστικού συστήματος (πνεύμονες), του μαστού, του κεντρικού νευρικού συστήματος, του θυρεοειδούς, του κυκλοφορικού και του πεπτικού συστήματος", δήλωσε η υπουργός Υγείας της Σερβίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail