Τρομοκρατικές επιθέσεις απειλούν τη Μόσχα και τη ρωσική βαθιά ενδοχώρα

Freepen.gr - Όλες οι αντιμαχόμενες πλευρές του πολέμου στην Ουκρανία προετοιμάζονται για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, οι οποίες θα διεξαχθούν από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου. Ενώ ο ρωσικός στρατός δοξάζει τον κυβερνώντα πρόεδρο με στρατηγικές νίκες στο πεδίο της μάχης, το Κίεβο και οι εταίροι του στο ΝΑΤΟ προσπαθούν με κάθε τρόπο να βλάψουν όσο το δυνατόν περισσότερο τον Πούτιν. Δυστυχώς, δεν περιορίζονται από νόμιμα και ειρηνικά μέσα, γράφει το southfront.press.

Τα ρωσικά πλήγματα ακριβείας συνεχίζουν να καταστρέφουν τις ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές, επιτρέποντας στα ρωσικά στρατεύματα να προελαύνουν στις γραμμές του μετώπου. Τη νύχτα της 8ης Μαρτίου, ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι έπληξαν στόχους στις περιοχές της Οδησσού, του Χάρκοβο και του Κιρόβογκραντ. Ορισμένες εγκαταστάσεις στρατηγικής υποδομής υπέστησαν επίσης ζημιές στις περιοχές Ζαπορόζιε και Χερσώνα.

Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση έστειλε εφεδρείες σε διάφορες θέσεις στις γραμμές του μετώπου, γεγονός που τους επέτρεψε να επιβραδύνουν το ρυθμό της ρωσικής προέλασης, αλλά όχι να την σταματήσουν.

Στα νότια, οι μάχες συνεχίζονται για τα ερείπια του Ραμποτίνο. Ο ουκρανικός στρατός διατάσσεται να διατηρήσει τον έλεγχο του χωριού για να δείξει ότι η αιματηρή αντεπίθεση του καλοκαιριού δεν ήταν μάταιη. Ως αποτέλεσμα, ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να υφίσταται απώλειες στον κρεατομηχανή που είναι το Rabotino. Με τη σειρά τους, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επεκτείνει τη ζώνη ελέγχου τους γύρω από το χωριό.

Στα περίχωρα του πολεοδομικού συγκροτήματος του Ντονέτσκ, οι σκληρές μάχες συνεχίζονται στα χωριά δυτικά της Αβντέεβκα. Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση ανέπτυξε μεγάλες ενισχύσεις στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων που είναι εξοπλισμένες με ξένα οχήματα και άρματα μάχης, όπως τα πολύτιμα Abrams από τις ΗΠΑ. Τα άρματα μάχης απέδωσαν εξαιρετικά άσχημα, αλλά η προσθήκη μεγάλων δυνάμεων επέτρεψε την αποτροπή μιας αποφασιστικής ρωσικής διάρρηξης. Οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν αντεπιθέσεις, μετακινώντας τις γραμμές του μετώπου. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, τα ρωσικά στρατεύματα διέσχισαν τον ποταμό και έφτασαν στις λίμνες δυτικά της Orlovka. Με τη σειρά τους, οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο ορισμένων θέσεων στο Τονένκοε.

Στα μετόπισθεν συνεχίζεται ο σκληρός αγώνας, ενώ ο ρωσικός πληθυσμός προετοιμάζεται για τις επερχόμενες εκλογές. Το Κίεβο εξαπολύει τρομοκρατικές επιθέσεις στις περιοχές που μπορεί να προσεγγίσει. Στις 6 Μαρτίου, φιλοουκρανοί σαμποτέρ σκότωσαν μια νεαρή γυναίκα που ήταν μέλος της εκλογικής επιτροπής στην περιοχή Ζαπορόζιε. Εν τω μεταξύ, το ΝΑΤΟ μπορεί να βρίσκεται πίσω από μεγαλύτερες επιθέσεις με στόχο να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη του κοινού προς τον εκτελούντα χρέη Ρώσου προέδρου.

Η Μόσχα γνωρίζει και προετοιμάζεται για κάθε πιθανή πρόκληση στο μέτωπο και στα μετόπισθεν, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης χημικών όπλων, μαζικών χτυπημάτων στην Κριμαία ή σε παραμεθόριες περιοχές και εκρήξεων σε ρωσικές πόλεις. Η διεθνής ημέρα της γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η οποία είναι μεγάλη αργία στη Ρωσία, μπορεί να γίνει μια καλή ευκαιρία για να στοχοποιηθούν πλήθη πολιτών. Η Δύση ανέλαβε εκ των πραγμάτων την ευθύνη για τυχόν επερχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις, αφού οι πρεσβείες των ΗΠΑ και της Βρετανίας εξέδωσαν επίσημες προειδοποιήσεις για τα "επικείμενα σχέδια" ορισμένων "εξτρεμιστών" να επιτεθούν σε πλήθη ανθρώπων στη ρωσική πρωτεύουσα τις επόμενες 48 ώρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail