Διχασμένη η εμπιστοσύνη των Πολωνών στην προστασία του ΝΑΤΟ από τη ρωσική επιθετικότητα, σύμφωνα με έρευνα

Freepen.gr - Μια νέα δημοσκόπηση εγείρει ερωτήματα σχετικά με την εμπιστοσύνη της Πολωνίας στην υπόσχεση του ΝΑΤΟ για βοήθεια σε περίπτωση που η χώρα αντιμετωπίσει πιθανή επίθεση.

Η έρευνα που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Ερευνών Pollster για λογαριασμό της ταμπλόιντ Super Express, αποκαλύπτει ένα έθνος διχασμένο ως προς την εμπιστοσύνη του στην προστατευτική ομπρέλα του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου έναντι πιθανής επίθεσης από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 54% των ερωτηθέντων πιστεύει πως το ΝΑΤΟ θα θωρακίσει την Πολωνία σε ένα τέτοιο σενάριο, υπογραμμίζοντας την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας στη συμμαχία. Ωστόσο, ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού, το 30 τοις εκατό, εξέφρασε σκεπτικισμό σχετικά με την ετοιμότητα του ΝΑΤΟ να βοηθήσει την Πολωνία, ενώ το 16 τοις εκατό παρέμεινε αναποφάσιστο στο θέμα.

Αυτή η αμφιθυμία έρχεται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας και της επιθετικής πολιτικής του Κρεμλίνου στην περιοχή, παράλληλα με την έντονη αντιπαλότητα ΗΠΑ-Κίνας που θα μπορούσε δυνητικά να επηρεάσει την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Πολωνία σε περίπτωση επίθεσης.

* πληροφορίες rmx.news

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail