Η Ρωσία επανιδρύει δύο στρατιωτικές περιφέρειες λόγω της επέκτασης του ΝΑΤΟ

Photo: Флот 2017
Freepen.gr - Δύο νέες στρατιωτικές περιφέρειες εμφανίζονται στη Ρωσία καθώς η Φινλανδία και η Σουηδία είναι έτοιμες να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ανακοίνωσε τη δημιουργία των στρατιωτικών περιφερειών Λένινγκραντ (Leningradsky) και Μόσχας (Moskovsky). Σύμφωνα με τον υπουργό, οι νέες στρατιωτικές περιφέρειες εμφανίστηκαν στη Ρωσία λόγω της αυξανόμενης απειλής από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Πρόκειται για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ - η χώρα πρόκειται να γίνει το 31ο μέλος της συμμαχίας τον Απρίλιο του 2023.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη, ο Shoigu δήλωσε πως με την ένταξη της Φινλανδίας και στη συνέχεια της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ στο εγγύς μέλλον, η ρωσική διοίκηση αποφάσισε να ενισχύσει τις στρατιωτικές ομάδες της στις βορειοδυτικές και δυτικές στρατηγικές κατευθύνσεις.

"Δημιουργήθηκαν δύο διακλαδικές στρατηγικές εδαφικές ενώσεις των ενόπλων δυνάμεων - οι στρατιωτικές περιφέρειες του Λένινγκραντ και της Μόσχας", δήλωσε ο Σεργκέι Σόιγκου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν καθιέρωσε μια νέα στρατιωτική-διοικητική διαίρεση της χώρας. Συγκεκριμένα, ο Πούτιν επέκτεινε τη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια, η οποία περιλαμβάνει πλέον τις νέες περιφέρειες της Ρωσίας.

"Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τη σύνθεση και τη δομή των ενόπλων δυνάμεων ανάλογα με τις αναδυόμενες απειλές για την στρατιωτική ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας", δήλωσε ο Shoigu.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Πούτιν ανακοίνωσε σχέδια για την ενίσχυση των ομάδων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων προς τη δυτική κατεύθυνση λόγω της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Η Φινλανδία και η Σουηδία συμμετείχαν σε στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας στις αρχές Μαρτίου. Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται στις βόρειες περιοχές της Φινλανδίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας από τις 4 έως τις 15 Μαρτίου. Περισσότεροι από 20.000 στρατιώτες λαμβάνουν μέρος στα πολεμικά παιχνίδια Nordic Response 2024, τα οποία αποτελούν μέρος των μεγάλης κλίμακας ασκήσεων Steadfast Defender του ΝΑΤΟ.

Η Μόσχα παρακολουθεί τις ασκήσεις Nordic Response 2024 του ΝΑΤΟ για να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την αμυντική ικανότητα της Ρωσίας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρούσκο.

* Πληροφορίες pravda.ru
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail