Τσέχος Στρατηγός: Τα δυτικά σχέδια κατά της Ρωσίας φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά στον πυρηνικό πόλεμο

RIA Novosti / Vladimir Astapkovich
Freepen.gr - Οι ενέργειες των ΗΠΑ και της Ευρώπης κατά της Ρωσίας, καθώς και οι επιθετικές δηλώσεις των δυτικών πολιτικών, φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά στον πυρηνικό πόλεμο, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής των τσεχικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών στρατηγός Petr Pelz σε συνέντευξή του στο Radio Universum.

"Ορισμένοι άνθρωποι ανακοινώνουν δημόσια εδώ και αρκετά χρόνια ότι στόχος τους είναι να αποδυναμώσουν τη Ρωσία, να την καταστρέψουν ως κράτος, να την κατακερματίσουν σε πολλά μικρά κράτη. Ίσως αυτό να αποτελεί απειλή για την ύπαρξη της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως κράτος", είπε.

Σύμφωνα με τον στρατηγό, μετά από τέτοιες πολεμοχαρείς δηλώσεις δυτικών πολιτικών, η Ρωσία έχει κάθε λόγο να θέσει το θέμα της άμυνας του κράτους με κάθε μέσο.

"Εμείς, η Δύση, οι Ηνωμένες Πολιτείες, βομβαρδίζουμε συνεχώς κάποιον για τόσο πολύ καιρό και εκείνοι σιωπούν γιατί δεν έχουν τρόπο να απαντήσουν: Ιράκ, Συρία, Αφγανιστάν, Λιβύη, κάποιες δημοκρατίες της Κεντρικής Αμερικής. Αλλά τώρα απειλούμε μια χώρα της οποίας οι ένοπλες δυνάμεις είναι καλύτερες από τις δικές μας", προειδοποίησε ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών.

Την προηγούμενη ημέρα, ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας στον μαραθώνιο "Znanie.Pervye" της ρωσικής κοινωνίας "Znanie", δήλωσε ότι ο πυρηνικός πόλεμος είναι ένα τελευταίο, αποχαιρετιστήριο φάρμακο και πως είναι εξαιρετικά ανεύθυνο να συζητείται αυτό το θέμα στις δυτικές πρωτεύουσες.

Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Μόσχα δε σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει τονίσει πως δεν μπορεί να υπάρξουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο. Οι επικριτές της Ρωσίας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι διαθέτει τέτοια όπλα, αλλά η Μόσχα δεν απειλεί κανέναν, τόνισε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail