Ο πόλεμος στην Ουκρανία έγινε η χειρότερη διαφήμιση για την στρατιωτική μηχανή του ΝΑΤΟ

Freepen.gr - Μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση και την απροθυμία των δυτικών εταίρων του να προμηθεύσουν ακριβότερα όπλα στην κρεατομηχανή, το Κίεβο αναγκάζεται να ρίξει τα πολύτιμα όπλα του ΝΑΤΟ στα πεδία των μαχών. Η στρατιωτική μηχανή του ΝΑΤΟ ήρθε τότε αντιμέτωπη με τον ρωσικό στρατό, γράφει το southfront.press.

Η περασμένη εβδομάδα σημαδεύτηκε από βαριές απώλειες του ΝΑΤΟ, μεταξύ άλλων και σε μετοχές των μεγαλύτερων στρατιωτικών του προβλημάτων.

Τα άρματα μάχης Abrams έγιναν το τελευταίο δυτικό όπλο-θαύμα που αναπτύχθηκε στην Ουκρανία, το οποίο υποτίθεται ότι θα άλλαζε την ισορροπία δυνάμεων στο πεδίο της μάχης. Σε μια προσπάθεια να αποκρούσει τις ρωσικές επιθέσεις, η ουκρανική διοίκηση έστειλε μεγάλες ενισχύσεις στην περιοχή της Avdeevka, συμπεριλαμβανομένης της 47ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας εξοπλισμένης με αμερικανικά άρματα μάχης. Αφού τα Abrams μπήκαν στην πρώτη τους μάχη, η Ουκρανία δεν μπορεί να σταματήσει να τα χάνει. Στις 10 Μαρτίου, πλάνα επιβεβαίωσαν την καταστροφή του τέταρτου άρματος αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι Ρώσοι στρατιωτικοί βγάζουν ήδη φωτογραφίες με τα νέα τους τρόπαια, πράγμα που σημαίνει πως ο ουκρανικός στρατός απέτυχε να εκκενώσει τα άρματα..

Παρά τις προσπάθειες των MSM να σώσουν τη φήμη των στρατιωτικών συστημάτων του ΝΑΤΟ, τελικά αναγκάστηκαν να παραδεχτούν την αλήθεια. Αυτή ήταν η περίπτωση των πανίσχυρων MLRS HIMARS, τα οποία πολεμούν στην Ουκρανία για περισσότερο από ενάμιση χρόνο. Στις 5 Μαρτίου, ένα κοντινό βίντεο υψηλής ποιότητας επιβεβαίωσε αναμφίβολα την καταστροφή ενός από τους πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων περίπου 50 χιλιόμετρα από τη γραμμή του μετώπου.

Το υλικό ανάγκασε τα δυτικά MSM να παραδεχτούν την απώλεια- αλλά αυτό δεν ήταν καθόλου το πρώτο ηττημένο HIMARS. Παρά τις προσπάθειες του Κιέβου να αποκρύψει την αλήθεια, χαρακτηρίζοντάς την ως "ρωσική προπαγάνδα", πολυάριθμα βίντεο από το μέτωπο έδειχναν ρωσικά πλήγματα στα αμερικανικής κατασκευής συστήματα. Η καταστροφή των πρώτων HIMARS, η οποία περιελάμβανε και βίντεο, επιβεβαιώθηκε τον Ιούλιο του 2022, ένα μήνα μετά την αποστολή τους στην Ουκρανία. Έκτοτε, δεκάδες από αυτά τα συστήματα έχουν δεχθεί ρωσικά πυρά. Πολλά από τα οποία καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές, όπως επιβεβαιώθηκε από βίντεο με τα κατεστραμμένα οχήματα να ταξιδεύουν πίσω στις ΗΠΑ για επισκευή.

Ένα άλλο βαρύ πλήγμα για το ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα ήταν η επιβεβαιωμένη καταστροφή αρκετών συστημάτων αεράμυνας Patriot όχι μακριά από τις γραμμές του μετώπου. Στις 9 Μαρτίου, ένας ρωσικός πύραυλος Iskander έπληξε τη στήλη 3 εκτοξευτών Patriot και ένα σύστημα ραντάρ, καθώς και 2 οχήματα συνοδείας.

Σύμφωνα με τους επίσημους ισχυρισμούς, τουλάχιστον επτά συστοιχίες συστημάτων Patriot στάλθηκαν στην Ουκρανία, οι οποίες φέρονται να έχουν καταστραφεί όλες. Πιθανόν να υπήρχαν περισσότερες αποστολές Patriot, αλλά δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πιο δοξασμένα όπλα του ΝΑΤΟ που χάθηκαν την περασμένη εβδομάδα, για να μην αναφέρουμε τις ελπίδες του Κιέβου για τα ATGMS Javelin, τα UAV Bayraktar, τα άρματα μάχης Leopard και άλλα ξένα όπλα που παραδόθηκαν από το ξέσπασμα της σύγκρουσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail