Δείτε τη Ρωσία να αναπτύσσει όπλο που αλλάζει τα δεδομένα κατά της Ουκρανίας

Telegram / mod_russia
Freepen.gr - Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από ένα βομβαρδιστικό Su-34 που ρίχνει πυρομαχικά FAB-500, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως game-changer που αλλάζει τα δεδομένα στη σύγκρουση στην Ουκρανία, λόγω της καταστροφικής τους ικανότητας και του βεληνεκούς ανάπτυξης που φτάνει τα 80 χιλιόμετρα.

Σε ένα βίντεο που φαίνεται να έχει τραβηχτεί από κάμερα προσαρτημένη στο πλάι του αεροσκάφους, φαίνονται αρκετές βόμβες να πέφτουν και στη συνέχεια να αναπτύσσουν τα φτερά τους λίγο αργότερα.

Οι βόμβες είναι εξοπλισμένες με μια ενοποιημένη μονάδα σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPC), η οποία μετατρέπει τις κανονικές βόμβες ελεύθερης πτώσης σε κατευθυνόμενα πυρομαχικά ολίσθησης. Οι αεροβόμβες FAB-500 υψηλής εκρηκτικότητας που φαίνονται στο βίντεο φέρουν ωφέλιμο φορτίο 300 κιλών η καθεμία.

Το σύστημα UMPC έχει επίσης χρησιμοποιηθεί σε άλλες παλαιότερες σοβιετικές βόμβες βαρύτητας, όπως η FAB-1500 - ένα όπλο 1,5 τόνου, το μισό σχεδόν του οποίου αποτελείται από εκρηκτικά - για να τις μετατρέψει σε εξαιρετικά καταστροφικά και αποτελεσματικά πυρομαχικά ολίσθησης.

Αυτές οι εκσυγχρονισμένες βόμβες έχουν αποδειχθεί "δραματικά" αποτελεσματικές εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων, όπως σημειώνουν δυτικοί εμπειρογνώμονες και μέσα ενημέρωσης όπως η Washington Post και το CNN, επειδή τα στρατεύματα του Κιέβου δεν μπορούν να αμυνθούν αποτελεσματικά εναντίον τέτοιων πυρομαχικών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail