Η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο - Κρεμλίνο

pixabay / joneybrain
Freepen.gr - Η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει μετατραπεί σε κανονικό πόλεμο μετά τη συμμετοχή της Δύσης στη σύγκρουση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξή του σε εθνικά μέσα ενημέρωσης που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Η Μόσχα θα συνεχίσει να επιδιώκει τον στόχο της να διασφαλίσει πως ο ουκρανικός στρατός δεν θα μπορεί να αποτελέσει απειλή για τους Ρώσους πολίτες ή το ρωσικό έδαφος, δήλωσε ο Πεσκόφ στην εφημερίδα Argumenti i Fakty, σημειώνοντας ότι η χώρα έχει πλέον τέσσερα νέα ομοσπονδιακά υποκείμενα τα οποία πρέπει να προστατευθούν και να απελευθερωθούν πλήρως από τις δυνάμεις του Κιέβου.

Ο Πεσκόφ τόνισε πως η Ρωσία δεν μπορεί να επιτρέψει την ύπαρξη στα σύνορά της ενός κράτους που ισχυρίζεται δημοσίως ότι θα καταλάβει τη χερσόνησο της Κριμαίας καθώς και τα νέα εδάφη της Ρωσίας, αναφερόμενος στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και στις περιοχές Ζαπορόζιε και Χερσώνα.

"Βρισκόμαστε σε πόλεμο", δήλωσε ο Πεσκόφ, εξηγώντας ότι ενώ η σύγκρουση ξεκίνησε ως ειδική στρατιωτική επιχείρηση, μόλις "η συλλογική Δύση έγινε συμμέτοχος σε αυτή από την πλευρά της Ουκρανίας, για εμάς έγινε πόλεμος".

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους αργότερα μέσα στην ημέρα, ο Πεσκόφ εξήγησε πως παρά το γεγονός ότι η σύγκρουση "de facto μετατράπηκε σε πόλεμο", νομικά παραμένει χαρακτηρισμένη στη Ρωσία ως ειδική στρατιωτική επιχείρηση και πως τίποτα δεν έχει αλλάξει από αυτή την άποψη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail