Μλάντιτς: Στόχος του ΝΑΤΟ δεν ήταν η Γιουγκοσλαβία, αλλά η επέκταση προς τη Ρωσία

ΑΡ Photo / Dimitri Μessinis
Freepen.gr - Ο πραγματικός στόχος της επέμβασης του ΝΑΤΟ στην κατάσταση στα Βαλκάνια τη δεκαετία του 1990 δεν ήταν η Γιουγκοσλαβία, αλλά η επέκταση του μπλοκ προς τα ανατολικά, μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας, τόνισε ο Ντάρκο Μλάντιτς, γιος και βοηθός του διάσημου Σερβοβόσνιου διοικητή στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς, μιλώντας στο RIA Novosti.

«Ο πατέρας μου κατάλαβε πολύ καλά τι ήθελε το ΝΑΤΟ, γιατί έγινε πόλεμος στα Βαλκάνια και γιατί η Γιουγκοσλαβία ήταν διχασμένη», είπε ο Μλάντιτς Τζούνιορ.

Θυμήθηκε πως ο πατέρας του πέρασε την επαγγελματική του στρατιωτική σταδιοδρομία στις επίλεκτες μονάδες του Γιουγκοσλαβικού Λαϊκού Στρατού και ήταν εξοικειωμένος με τα σχέδια του ΝΑΤΟ. "Ήταν σαφές από αυτά τα σχέδια ότι ο στόχος του ΝΑΤΟ δεν ήταν η Γιουγκοσλαβία και τα Βαλκάνια. Το ΝΑΤΟ ήθελε να συνδέσει τις βόρειες και νότιες πτέρυγες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, οι οποίες χωρίστηκαν γεωγραφικά πριν από τη γιουγκοσλαβική κρίση. Τώρα βλέπετε ότι η βάση του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια ονομάζεται Bondsteel ("Συνδετικός χάλυβας"). Έδωσαν αυτό το όνομα για να δηλώσουν τη σύνδεση χάλυβα που μπόρεσαν να εφαρμόσουν", λέει ο Μλάντιτς. 

"Ήταν σαφές ότι αυτό δεν έγινε λόγω των Βαλκανίων. Το ΝΑΤΟ σχεδίαζε να επεκταθεί στην Ανατολή. Η Ρωσία ήταν ο κύριος στόχος της επέκτασης όλα αυτά τα χρόνια. Ήμασταν στην αρχή της διαδικασίας. Μου φαίνεται ότι αυτό που ξεκίνησε το 1991 στην Γιουγκοσλαβία τελειώνει τώρα στην Ουκρανία», λέει ο Ντάρκο Μλάντιτς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail