"Δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία", λέει ο Σολτς στον Μακρόν

ΑΡ / Εbrahim Νοroozi
Freepen.gr - Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε ότι οι χώρες που υποστηρίζουν την Ουκρανία δε βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία. Η δήλωση έγινε καθώς οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας συναντήθηκαν στο Βερολίνο την Παρασκευή για να δείξουν αλληλεγγύη μετά την πρόσφατη διαφωνία τους σχετικά με την στρατιωτική υποστήριξη του Κιέβου.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ, ο καγκελάριος δήλωσε ότι οι χώρες υποστηρίζουν σταθερά την Ουκρανία και πως

"Είναι επίσης σαφές ότι δε βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία", πρόσθεσε ο Σολτς.

Η δήλωση ακολουθεί τις υποβόσκουσες διαφωνίες μεταξύ Παρισιού και Βερολίνου σχετικά με την πιθανή προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και την ανάπτυξη στρατευμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας.

Ο Σολτς έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να στείλει πυραύλους Taurus στην Ουκρανία, προκειμένου να αποφύγει την περαιτέρω κλιμάκωση μιας σύγκρουσης με τη Ρωσία. Η Γαλλία, από την άλλη πλευρά, έχει παραδώσει πυραύλους κρουζ SCALP-EG, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ήδη από την Ουκρανία και είναι περίπου ισοδύναμοι με τους Taurus.

Η πρόσφατη πρόταση του Μακρόν ότι η Δύση "δεν μπορεί να αποκλείσει" το ενδεχόμενο να στείλει στρατιώτες για να βοηθήσουν την Ουκρανία στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία έχει επίσης προκαλέσει επικρίσεις από τη Γερμανία και άλλα κράτη του ΝΑΤΟ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail