Μπορεί να αναπτυχθούν στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία; Είναι ήδη εκεί και σκοτώνονται

Photo: Public domain
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προκάλεσε σάλο αυτή την εβδομάδα υποθέτοντας ότι τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ μπορεί να καταλήξουν να αναπτυχθούν στην Ουκρανία. Κρατήστε το. Βρίσκονται εκεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία, γι' αυτό και ξέσπασε ο πόλεμος στη χώρα αυτή πριν από δύο χρόνια.

EDITORIAL - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Ήταν κωμικό - αν όχι αξιολύπητο - να βλέπεις τον Γάλλο ηγέτη να μιλάει χωρίς να το θέλει, προσπαθώντας να προβάλει μια εικόνα σκληρού άνδρα με τις αυταπάτες του μεγαλείου του, σαν να ήταν ο Ναπολέων ή ο Ντε Γκωλ μετενσαρκωμένος.

Ο Μακρόν φούσκωσε το αγορίστικο στήθος του και δήλωσε πως η Ρωσία "δεν πρέπει να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία"- και υποστήριξε πως για να αποτραπεί αυτή η υποτιθέμενη τρομερή έκβαση οι δυτικοί στρατιώτες θα πάρουν το φύλλο πορείας τους για να εισέλθουν στη σύγκρουση. (Προσέξτε την αχαλίνωτη αλαζονεία και το πώς η λογική τέτοιων ψευδών ισχυρισμών δεν εξηγείται ούτε στο ελάχιστο ούτε δικαιολογείται. Πρόκειται για απόλυτη προσταγή).

Αμέσως, ωστόσο, οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι ομόλογοι τους έδειξαν ενδοιασμό για τα περί στρατευμάτων του Μακρόν και έσπευσαν να αρνηθούν την υποστήριξή τους στην προθυμία του Μακρόν να αναπτύξει τάγματα του ΝΑΤΟ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και οι συνήθως θερμόαιμοι Βρετανοί και Πολωνοί κατέρριψαν γρήγορα τη γαλλική πρόταση.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος να αποκηρύξει τη χαλαρή συζήτηση του Μακρόν για στρατεύματα. Ο χερ Σολτς δήλωσε πως δε θα πάνε στην Ουκρανία στρατιώτες του ΝΑΤΟ ή της Γερμανίας.

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ - ο οποίος συνήθως ενθουσιάζεται με την υπόσχεση απεριόριστης στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία - απέρριψε επίσης δημοσίως την ιδέα του Μακρόν για στρατεύματα που θα αποσπαστούν από τη συμμαχία για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Από την πλευρά της, η Ρωσία προειδοποίησε πως οποιαδήποτε ανάπτυξη έκτακτων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα σήμαινε το αναπόφευκτο να μετατραπεί ο πόλεμος δι' αντιπροσώπων σε έναν πλήρη και ευρύτερο πόλεμο. Στην ομιλία του για την κατάσταση του έθνους αυτή την εβδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε ότι η μοίρα τέτοιων ενδεχόμενων επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ θα καταλήξει όπως αυτή του Τρίτου Ράιχ και του Ναπολέοντα. Ο Πούτιν προειδοποίησε επίσης πως η κλιμάκωση της άμεσης εμπλοκής του ΝΑΤΟ στη μάχη θα ενέχει τον κίνδυνο να υποκινήσει μια πυρηνική πυρκαγιά.

Από τη μία πλευρά, ο σάλος που προκάλεσε ο Μακρόν γύρισε μπούμερανγκ στον Γάλλο πρόεδρο. Η αντίδραση των απορρίψεων από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ τον άφησε εκτεθειμένο και να φαίνεται ανόητος. Περισσότερο ένας μικρός τενεκεδένιος στρατηγός παρά ένας σκληρός τύπος.

Από την άλλη πλευρά, όμως, ενώ ο Μακρόν μπορεί να φάνηκε προς το παρόν απομονωμένος, τα απερίσκεπτα σχόλιά του δείχνουν την ανησυχητική δυναμική της κλιμάκωσης από το ΝΑΤΟ μετά το υποστηριζόμενο από τη CIA πραξικόπημα στο Κίεβο το 2014.

Το ΝΑΤΟ εξοπλίζει και εκπαιδεύει δυναμικά το νεοναζιστικό καθεστώς που εγκαταστάθηκε στο Κίεβο από το 2014. Ακόμη και ο Γενς Στόλτενμπεργκ και άλλοι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ έχουν παραδεχτεί ανοιχτά αυτή την εμπλοκή στο παρασκήνιο.

Με την παραδοχή της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία κατά την τελευταία δεκαετία, επιβεβαιώνεται επίσης η επιχειρηματολογία της Ρωσίας σχετικά με το γιατί αναγκάστηκε να ξεκινήσει την στρατιωτική της επέμβαση πριν από δύο χρόνια. Φυσικά, οι δυτικές δυνάμεις και τα δουλικά τους μέσα ενημέρωσης δεν φτάνουν ποτέ στο σημείο να παραδεχτούν κάτι τέτοιο. Προτιμούν να υιοθετήσουν μια θέση διπλής σκέψης και υποκρισίας, υποστηρίζοντας ότι η στρατιωτική δράση της Ρωσίας ήταν "απρόκλητη επιθετικότητα".

Ο Μακρόν μπορεί να έχει καταρριφθεί προς το παρόν και να τον έχει κάνει να μοιάζει με έναν κλόουν που κρέμεται από τα μαλλιά του. Αλλά όπως τόσο συχνά στο παρελθόν, οι αμφιλεγόμενες ιδέες του ΝΑΤΟ προτείνονται και φαινομενικά απορρίπτονται από χέρι, μόνο και μόνο για να υιοθετηθούν αργότερα. Όπως επισήμανε ο Μακρόν, η Γερμανία και άλλα κράτη του ΝΑΤΟ ήταν μόλις πριν από δύο χρόνια απρόθυμα να στείλουν στρατιωτικό εξοπλισμό πέρα από κράνη και υπνόσακους. Τώρα οι ίδιες αυτές οντότητες έχουν στείλει άρματα μάχης και αντιαεροπορικούς πυραύλους και συζητούν την αποστολή όπλων μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσουν βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν παρατήρησε κάποτε το ανέφικτο της προμήθειας μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία "διότι αυτό θα σήμαινε την έναρξη του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου". Λοιπόν, ο Μπάιντεν κατέληξε να συναινέσει στην προμήθεια F-16 και ο κολλητός του στο ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ διαβεβαιώνει ότι αυτά τα πολεμικά αεροσκάφη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν στόχους βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

Με άλλα λόγια, οι αντιλήψεις του Μακρόν σχετικά με τη μετάβαση χερσαίων στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία μπορεί να αποκρουστούν προς το παρόν δημοσίως. Αλλά η αδυσώπητη δυναμική της τελευταίας δεκαετίας δείχνει ότι η ιδέα θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει πραγματικότητα σύντομα.

Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία είναι μια στρατηγική σφήνα για την επίθεση, την αποδυνάμωση και τελικά την εξόντωση της Ρωσίας. Αυτό που ξεκινά ως μια λεπτή ποσότητα αναπόφευκτα εξελίσσεται σε ένα μεγαλύτερο ενδεχόμενο.

Το στρατιωτικό προσωπικό του ΝΑΤΟ βρίσκεται ήδη στην Ουκρανία και βρίσκεται τουλάχιστον από το 2014, όταν άρχισαν να εκπαιδεύουν τις νεοναζιστικές ταξιαρχίες για να τρομοκρατούν τους εθνικούς ρωσικούς πληθυσμούς στην Κριμαία, το Ντονμπάς και τη Νοβοροσία.

Πολλοί από αυτούς τους στρατιώτες αναπτύσσονται ανεπίσημα ως μισθοφόροι ή δήθεν ως λεπτομέρειες ασφαλείας για διπλωμάτες του ΝΑΤΟ.

Πολυάριθμες αναφορές έχουν πιστοποιήσει την παρουσία στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία με τη μία ή την άλλη μορφή.

Μια ρωσική αεροπορική επιδρομή κοντά στο Χάρκοβο τον Ιανουάριο σκότωσε τουλάχιστον 60 Γάλλους στρατιωτικούς που φέρεται να υπηρετούσαν ως ιδιωτικοί εργολάβοι. Άλλες αναφορές αναφέρουν μέχρι και 50 Αμερικανούς στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν σε δράση και υπηρετούσαν στην Ουκρανία.

Υπολογίζεται πως έως και 20.000 ξένο προσωπικό έχει ενταχθεί στους λεγόμενους "διεθνείς λεγεωνάριους" που πολεμούν στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου εναντίον των ρωσικών δυνάμεων. Μια δίκαιη υπόθεση είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους στρατιώτες της τύχης είναι προσωρινά "παροπλισμένοι" στρατιώτες του ΝΑΤΟ.

Ο Γερμανός Σολτς αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα, πως δήλωσε ότι ήταν αντίθετος στην αποστολή πυραύλων Taurus μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, επειδή αυτό θα σήμαινε την ανάπτυξη γερμανικών στρατευμάτων για να βοηθήσουν στη λειτουργία των όπλων. Ο Σολτς έκανε λάθος, αποκαλύπτοντας κατά λάθος ότι οι Βρετανοί και οι Γάλλοι είχαν ήδη στείλει ειδικές δυνάμεις για να βοηθήσουν με τα πυραυλικά τους συστήματα, το Storm Shadow και το Scalp, αντίστοιχα.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τα συστήματα πυροβολικού HIMARS και Patriot που προμήθευσαν οι Αμερικανοί και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να πλήξουν πολιτικά κέντρα στο Ντονέτσκ και σε άλλες ρωσικές πόλεις. Δεν υπάρχει περίπτωση οι Ουκρανοί στρατιώτες να χειρίζονται αυτά τα εξελιγμένα όπλα χωρίς τη βοήθεια των αμερικανικών στρατευμάτων στο έδαφος.

Είναι επίσης γνωστό ότι οι αμερικανικές, βρετανικές και άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ παρέχουν επιτήρηση και υλικοτεχνική υποδομή για να επιτρέψουν τα ουκρανικά πλήγματα στη Μαύρη Θάλασσα κατά των πλοίων και των βάσεων του ρωσικού ναυτικού στην Κριμαία.

Όπως φέρεται να παρατήρησε ένας ανώνυμος Ευρωπαίος αξιωματούχος της άμυνας στους Financial Times αυτή την εβδομάδα, αντιδρώντας στον σάλο που προκλήθηκε από τα σχόλια του Μακρόν για τα στρατεύματα: "Όλοι γνωρίζουν πως υπάρχουν δυτικές ειδικές δυνάμεις στην Ουκρανία - απλώς δεν το έχουν αναγνωρίσει επίσημα".

Λαμβάνοντας υπόψη τα επιθετικά όπλα που διοχετεύονται στην Ουκρανία από το ΝΑΤΟ (αξίας 100-200 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για να πλήξουν τη Ρωσία, καθώς και τους χιλιάδες στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί εκεί από χώρες του ΝΑΤΟ, είναι μάλλον ακαδημαϊκό να κάνουμε εικασίες σχετικά με τη μελλοντική ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων. Το γεγονός είναι ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται ήδη σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Στην πραγματικότητα μιλάμε για μια σχετικά μικρή διαφορά σε βαθμό. Αυτό είναι που κάνει την κατάσταση τόσο επικίνδυνη και αβυσσαλέα. Η Ρωσία έχει δίκιο να επισημαίνει τον άμεσο κίνδυνο κλιμάκωσης αυτής της σύγκρουσης σε μια πυρηνική καταστροφή για ολόκληρο τον πλανήτη. Και όμως, λυπηρά, όταν ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε για αυτόν τον κίνδυνο και πάλι αυτή την εβδομάδα, τα ανεγκέφαλα δυτικά καθεστώτα και μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν αμέσως τον Πούτιν για "πυρηνικό κροτάλισμα σπαθιών".

Ο μόνος περιορισμός που εμποδίζει την πλανητική καταστροφή είναι το τρομερό πυρηνικό και υπερηχητικό οπλοστάσιο της Ρωσίας, το οποίο η δυτική αυτοκρατορική συμμορία γνωρίζει ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει. Πράγματι, οι δυτικοί πολεμοκάπηλοι είναι αυτοί που είναι πιο ευάλωτοι.

Είναι προς αιώνια ντροπή των δυτικών λεγόμενων ηγετών το γεγονός πως σπρώχνουν τον κόσμο στο χείλος του γκρεμού με την αλαζονεία τους και την αδιαφορία τους για κάθε νόμο. Το πρόβλημά τους, όπως επεσήμανε ο Πούτιν, είναι ότι αυτές οι ευτελείς δυτικές μαριονέτες δεν έχουν ανθρωπιά ή προσωπική εμπειρία πόνου και επομένως καμία ενσυναίσθηση. Είναι ψυχοπαθείς και κοινωνιοπαθείς, καταδικασμένοι από τα αποτυχημένα πολιτικά τους συστήματα, και οδηγούνται στην έναρξη πολέμων ως μέσο για να προσπαθήσουν να σώσουν τις δικές τους ασήμαντες, αξιολύπητες καριέρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail