Πολωνός στρατηγός λέει ότι οι ευρωπαϊκοί στρατοί παρακμάζουν

Ministerstwo Obrony Narodowej/Twitter
Freepen.gr - Ο στρατός της Πολωνίας βρίσκεται σε παρακμή, όπως όλοι οι ευρωπαϊκοί στρατοί, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων RAR ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας της Πολωνίας Waldemar Skrzyszczak, ζητώντας να επιταχυνθεί ο εκσυγχρονισμός των ενόπλων δυνάμεων λόγω του "κινδύνου πέρα από τα ανατολικά σύνορα".

"Η ανασυγκρότηση του στρατού είναι ζωτικής σημασίας, διότι δεν υπάρχει πλέον εξοπλισμός και ο στρατός βρίσκεται σε παρακμή, όπως όλοι οι ευρωπαϊκοί στρατοί", δήλωσε ο Skrzypczak. Πιστεύει πως "δεν απομένει πολύς χρόνος ώστε το επίπεδο εκπαίδευσης των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων να είναι αρκετά υψηλό για να αποκρούσει ενδεχόμενη επίθεση".

Ο στρατηγός εξήγησε πως είναι απαραίτητο "να τριπλασιάσουμε την προσπάθεια για να κάνουμε σε δύο έως τρία χρόνια αυτό που κανονικά γίνεται σε 10 χρόνια". "Αν κάποιος μιλάει για εκσυγχρονισμό μέσα σε 10 χρόνια, υποτιμά τον κίνδυνο που μπορεί να παραμονεύει πέρα από τα ανατολικά σύνορα", είπε.

Ο Skrzypczak δήλωσε ότι η Πολωνία μπορεί και πρέπει να γίνει ηγέτης σε αυτό το τμήμα της Ευρώπης όσον αφορά τις διαδικασίες εκσυγχρονισμού και ανασυγκρότησης του στρατού και της στρατιωτικής ηγεσίας. "Είμαστε μια μεγάλη χώρα και σκοπεύουμε να έχουμε έναν ισχυρό στρατό εξοπλισμένο με την πιο σύγχρονη τεχνολογία. Δεν θα υπάρχει κανείς τόσο ισχυρός όσο η Πολωνία σε αυτό το τμήμα της Ευρώπης", δήλωσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail