Δε θα σταλούν πολεμικά στρατεύματα στην Ουκρανία - Γάλλος υπουργός Εξωτερικών

FILE PHOTO: French Foreign Minister Stephane Sejourne - Global Look Press / Henri Szwarc
Freepen.gr - Δε θα σταλούν γαλλικά στρατεύματα μάχης στην Ουκρανία, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Στεφάν Σεζούρν στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα Radio France Inter. Η διευκρίνιση έρχεται μετά την αρνητική αντίδραση πολλών μελών του ΝΑΤΟ στις παρατηρήσεις του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι το στρατιωτικό μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ θα μπορούσε να εξετάσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο μέλλον.

Το Παρίσι δε θα διακινδύνευε μια άμεση σύγκρουση, δήλωσε ο Sejourne όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα σχόλια του Μακρόν. "Ό,τι κάνουμε είναι να αποφύγουμε τον πόλεμο" μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας πως η γαλλική κυβέρνηση δε θέλει να αυξήσει το επίπεδο ανησυχίας μεταξύ των πολιτών της.

Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro έδειξε πως η συντριπτική πλειοψηφία του γαλλικού πληθυσμού αποδοκιμάζει τα σχόλια του προέδρου σχετικά με μια πιθανή ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία.

"Οι Γάλλοι δεν θα πεθάνουν για την Ουκρανία", δήλωσε ο Σεζούρν. Δήλωσε επίσης ότι το πλαίσιο που έθεσε ο Μακρόν προβλέπει "να εμποδίσουμε τη Ρωσία να κερδίσει χωρίς να διεξάγουμε πόλεμο κατά της Ρωσίας". Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τα υπόλοιπα μέλη του ΝΑΤΟ να βιαστούν και να αυξήσουν τις παραδόσεις όπλων και πυρομαχικών στο Κίεβο για να εξασφαλίσουν κατά πάσα πιθανότητα την "ήττα" της Μόσχας.

Ο υπουργός Εξωτερικών εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι τα σχόλια του Μακρόν σχετικά με μια πιθανή ανάπτυξη στρατευμάτων ήταν το σωστό, καθώς συνέβαλαν στη "στρατηγική ασάφεια" και επέτρεψαν στη Γαλλία να βρίσκεται "στη σωστή πλευρά της ιστορίας". Το γεγονός πως ο Μακρόν δεν απέκλεισε "τίποτα" όσον αφορά τη βοήθεια προς το Κίεβο επέτρεψε στο Παρίσι να "στείλει ένα πολύ σαφές μήνυμα στη Ρωσία, ότι δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα [για] τους Ουκρανούς".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail