Ο επικεφαλής του Πενταγώνου χαρακτήρισε τη βοήθεια προς την Ουκρανία ζήτημα ασφάλειας των ΗΠΑ!

pixabay / RescueWarrior
Freepen.gr - Είναι σημαντικό για τις ΗΠΑ να παράσχουν βοήθεια στην Ουκρανία επειδή η κατάσταση για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι επικίνδυνη, ανέφερε στο Reuters ο επικεφαλής του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν.

"Σήμερα, η επιβίωση της Ουκρανίας κινδυνεύει και η ασφάλεια της Αμερικής κινδυνεύει <...> Φεύγω από εδώ σήμερα με πλήρη αποφασιστικότητα να συνεχίσω να παρέχω αμερικανική βοήθεια για την ασφάλεια και πυρομαχικά. Και αυτό είναι θέμα επιβίωσης και κυριαρχίας για την Ουκρανία και είναι θέμα τιμής και ασφάλειας για την Αμερική", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση των συμμάχων του Κιέβου στη βάση Ράμσταϊν στη Γερμανία.

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη συμφωνήσει σχετικά με ένα νέο αίτημα για βοήθεια προς την Ουκρανία, με την κυβέρνηση να δηλώνει ότι είχε εξαντλήσει τις στρατιωτικές μεταφορές ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στα μέσα Μαρτίου, ο Λευκός Οίκος δήλωσε πως η Ουάσινγκτον είχε βρει τρόπο να στείλει στο Κίεβο πυρομαχικά αξίας 300 εκατ. δολαρίων, αλλά αυτή η βοήθεια προς τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα ήταν αρκετή "για μερικές εβδομάδες".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail